Se indoaie sau nu se indoaie. Asta este intrebarea saptamanii. Probabil ca in ultimele zile ati vazut tot felul de bizari incercand sa ofere explicatii din aceeasi sfera si sa dezbata in lung si in lat motivul pentru care iPhone se poate indoi atat de usor. Totul a pornit atunci cand UnboxTherapy a publicat pe YouTube un clip video ce demonstreaza ca vei putea sa indoi cu forta propriilor maini un terminal iPhone 6 (desigur, au aparut si oamenii cu “pixelul albastru”, care incearca sa ne spuna ca acel video nu este real – noaptea mintii). Adevarul este ca, da, iPhone 6 (Plus) se poate indoi daca asta iti doresti, dar iti va fi foarte greu sa faci acest lucru in conditii de utilizare normala

Printr-un raspuns oferit zilele trecute mai multor publicatii, Apple sustinea ca acele cazuri in care dispozitivele iPhone de noua generatie se pot indoi in conditii de utilizare normala sunt “extrem de rare”, spunandu-ne ca pana acum doar 9 dintre cei peste 10 milioane de oameni care si-au luat iPhone 6 sau 6 Plus au raportat probleme cu deformarea carcasei. Fiindca prin acel raspuns, Apple parea doar ca isi doreste sa linisteasca putin apele, iar compania a fost in continuare acuzata ca nu si-a testat terminalele suficient de bine inainte si ca putea sa faca imbunatatiri (din nou, specialistii in metalurgie pe care ii gasesti pretutindeni pe Internet), cei de la Apple au decis sa faca un lucru fara precedent.

[quote_center]30.000 de iPhone 6 si iPhone 6 Plus distruse[/quote_center]

Reporterii CNBC si cei de la The Verge au fost invitati de compania americana sa vada aparatele folosite pentru testarea produselor si sa ne convinga pe toti ca situatia nu este nicidecum la fel de grava precum ni se prezinta. Laboratorul de testare include o serie de echipamente speciale pentru testarwa rezistentei dispoziotivelor, Dan Riccio, directorul departamentului de inginerie din cadrul Apple, declarand pentru CNBC ca iPhone 6 este “cel mai testat produs facut vreodata de ei” si ca niciun alt iPhone nu a mai fost supus unor teste intr-atat de dificile.

Riccio sustine ca 15.000 de teste separate au fost facute pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus, deoarece compania americana “trebuie sa gaseasca o modalitate de a le distruge inainte de consumatori”. Concluzia lui este ca daca folosesti o forta suficienta pentru a indoi un iPhone, sau orice alt telefon, el se va deforma.[quote_center]”Daca folosesti suficienta forta pentru a indoi un iPhone, sau orice alt telefon, el se va deforma”[/quote_center]

Intrebat de stirile legate de deformarea carcasei noilor terminale, directorul pentru marketing din cadrul Apple, Phil Schiller a declarat ca acestea sunt cazuri “extrem de rare”, reiterand practic ceea ce departamentul sau ne spunea in urma cu cateva zile. Tot el sustine ca Apple a conceput iPhone 6 pentru a fi incredibil de fiabil in toate conditiile de utilizare din viata reala.

Trecand mai departe, cei de la Apple au evidentiat si cateva dintre testele de durabilitate la care iPhone 6 Plus a fost supus, explicand ca acest terminal a fost subiectul mai multor teste de incovoiere pe 3 puncte, care au asigurat compania ca telefonul rezista la aplicarea unei forte rezonabile (pana la 25 de kilograme forta sunt acceptate pentru ca iPhone-ul sa nu sufere deformari) si teste de pendulare intr-un punct de presiune, care sunt menite sa ofere asigurari in privinta rezistentei carcasei la sute de fortari ale carcasei. De asemenea, noile iPhone-uri au fost supuse unor teste de torsiune, dar si la teste de asezare pe terminal, simuland diferite scene din viata reala.

Separat de testele facute in laborator, Apple a efectuat teste cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus in viata reala, inmanand unor sute de angajati proprii terminalele pentru a le folosi in tot felul de conditii.

Totul se incheie cu o declaratie facuta de Phil Schiller care reitereaza inca o informatie oferita si de membrii AppleCare. Acesta ne spune ca orice consumator a carui iPhone nu a rezistat in conditii de utilizare normala se poate duce la Genius Bar ori intr-un centru de reparatii Apple unde angajatii companiei vor putea arunca o privire asupra terminalului si il vor inlocui daca se va dovedi ca stricaciunea nu a fost cauzata de nimic altceva in afara unor defecte de fabricatie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.