Microsoft a lansat Office 2016 pentru Mac – include noi versiuni de Word, Excel și PowerPoint

0
589

După o perioadă de testare care a început încă din luna martie, Microsoft a anunțat astăzi lansarea oficială și publică a unei noi generații a programelor pentru birou ce sunt adresate utilizatorilor de Mac și cuprinse în suita Office. Office 2016 reprezintă prima actualizare majoră adusă suitei de aplicații de productivitate pentru Mac din 2011 și până acum, oferind utilizatorilor acces la versiuni complet noi de Word, Excel și PowerPoint (și nu doar), cu interfețe optimizate pentru afișajele Retina, noi caracteristici și o atenție mai mare pe colaborare și integrarea serviciilor de cloud.

Dacă folosești deja Office pe un PC sau iPad, te vei simți ca acasă în Office 2016 pentru Mac. Acesta funcționează așa cum te-ai aștepta, cu o interfață familiară pentru Panglică și panouri Sarcină puternice. Utilizatorii de Mac vor aprecia experiența Office mai modernă și integrarea unor caracteristici ale Mac, cum ar fi vizualizarea în ecran complet sau gesturile multi-touch.

Office 2016 pentru Mac a adoptat multe dintre elementele pe care anterior utilizatorii le găseau în versiunile pentru Windows și mobil ale aplicațiilor Office, ceea ce înseamnă automat că utilizatorii vor fi familiarizați cu schimbările, mai ales dacă au folosit programele pe sistemul de operare al Microsoft, pe iPad sau pe iPhone. Unul dintre aceste elemente este Panglica, pe care programele suitei o vor folosi pentru a organiza instrumentele și opțiunile de formatare oferite, iar altul este un panou pentru sarcinic, care oferă o mai multe opțiuni de personalizare pe partea grafică în fiecare dintre cele trei aplicații Office principale, în plus față de noi teme și stiluri. Un alt aspect important legat de noile aplicații este că ele au un design inspirat pe de-o parte din linia Windows 8 și pe de altă parte din linia OS X 10.10 Yosemite, beneficiind de compatibilitate cu modul ecran complet, afișajele Retina, gesturile multi-touch și nu numai.word2016

Word 2016 pentru Mac include o nouă filă „Design”, care oferă utilizatorilor șabloane, culori și fonturi ce pot fi personalizate cu ușurință, în timp ce lucrează la documente. Mai mult, experiența pentru documentele cu autori multipli a fost îmbunătățită, fiind introdusă o interfață de partajare în partea dreaptă sus a aplicației ce permite mai multor persoane să lucreze la același document simultan, dar și să comunice prin intermediul unui chat.microsoftexcel

Versiunea din 2016 a aplicației Excel oferă o funcționalitate îmbunătățită pentru analiza datelor și funcționalități de statistică avansate. De asemenea, aplicația oferă slicere pentru filtrarea datelor în PivotTabeles – o funcționalitate adresată celor care trebuie să analizeze bazele de date mari. Și pentru că versiunea din 2011 a aplicațiilor Office i-a supărat pe mulți dintre utilizatori pentru faptul că cele pentru Mac nu au aceleași scurtături de tastatură ca și cele pentru Windows, Microsoft a revenit asupra deciziei, așa că toate scurtăturile pe care le știi de pe Windows sunt acum și pe Mac.powerpoint2016

Aplicația PowerPoint 2016 are o vizualizare complet diferită pentru prezentări, aceasta amintindu-ne mai degrabă de cea din PowerPoint pentru iOS. În partea stângă sus a ferestrei, utilizatorii vor vedea exact ceea ce vede și audiența, inclusiv animațiile redate în timp real. De asemenea, în aplicația PowerPoint există acum o previzualizare vizuală a următorului diapozitiv și se oferă acces la notițe, un temporizator și pictograme pentru întreaga listă cu diapozitive. Și, la fel ca în cazul celorlalte două aplicații, PowerPoint oferă utilizatorilor instrumente de editare avansate pe care le pot accesa din panoul din partea dreaptă a ecranului – pentru a obține funcționalități precum animații și forme personalizate ale căror rezultate aplicate pe prezentare pot fi vizualizate instantaneu.

Pe lângă aplicațiile Microsoft Word, PowerPoint și Excel, previzualizarea Office 2016 mai include versiuni noi ale aplicațiilor Outlook pentru Mac – care a fost relansată în octombrie – și ale Microsoft OneNote, ce a fost relansată pe App Store în urmă cu exact un an. În ceea ce privește Outlook, această aplicație nu mai este acum limitată doar la utilizatorii care au abonamente Office 365.

Office 2016 pentru Mac este disponibil pentru toți abonații Office 365 începând de astăzi, putând fi instalat pe toate unitățile cu OS X Yosemite sau orice versiune ulterioară a sistemului de operare. Din septembrie, suita va putea fi cumpărată de către cei care nu preferă abonamentele Office.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.