Apple a lansat programul public de testare al iOS 9 și OS X 10.11 El Capitan. Oricine poate testa acum gratuit noile versiuni ale sistemelor de operare

0
2413

Aștepți cu nerăbdare lansarea iOS 9 sau a OS X 10.11 El Capitan, dar nu ești dezvoltator de aplicații? Atunci Apple are o veste excelentă pentru tine în această seară! Versiunea publică de testare a celor două versiuni ale sistemelor de operare este acum disponibilă pentru toată lumea, ceea ce înseamnă că vei putea acum să le instalezi pe iPhone, iPad sau iPod touch, respectiv pe Mac, dacă ești înscris în programul Apple Beta Software.

În cazul în care te-ai înscris deja pe platforma Apple Beta Software Program, te poți conecta în contul tău din această pagină web, apoi va trebui să îți înrolezi Mac-ul sau dispozitivul iOS în program, pentru ca apoi să poți descărca OS X 10.11 El Capitan beta / iOS 9 beta pe propriul dispozitiv. Pe iOS, procesul de înrolare în program constă în descărcarea de pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch a unui profil de configurare, urmând linkul: https://beta.apple.com/profile (obligatoriu de pe dispozitivul iPhone 4s sau mai recent, iPad 2 sau mai recent ori iPod touch 5). Pe Mac, în schimb, procesul este mai simplu, deoarece actualizarea îți va apărea automat în Mac App Store, dacă ai mai testat versiuni anterioare de OS X beta, iar tu o vei putea descărca de acolo sau, dacă nu, de pe această pagină, urmând linkul Download the OS X El Capitan Public Beta. Nu uita să îți notezi codul de răscumpărare, deoarece el va trebui introdus pentru a putea descărca actualizarea de pe Mac App Store.

Înainte de a instala fie iOS 9 beta, fie OS X 10.11 El Capitan beta, te rog să înțelegi faptul că este o versiune de testare – deci, prin urmare, nu este cea finală, este instabilă, iar Apple așteaptă de la tine să o ajuți să corecteze unele erori – iar pe terminalul tău ar putea apărea unele probleme. De aceea, îți recomand să aștepți până când voi descărca eu aceste actualizări și voi publica tutoriale în care să ofer mai multe detalii utile și câteva recomandări înainte și după instalarea acestor actualizări beta. Iar dacă nu mai ai deloc răbdare, atunci îți recomand momentan doar să nu faci actualizările pe dispozitivele pe care le folosești zi de zi, ci doar pe cele „de rezervă” și să faci înainte backup datelor.

Bine de știut este faptul că iOS 9 beta public și OS X 10.11 El Capitan beta public sunt aceleași versiuni ca și iOS 9 beta 3 și OS X 10.11 El Capitan Developer Preview 3, pe care Apple le-a lansat aseară pentru dezvoltatori. Despre ele vă pot spune deja că sunt mult mai stabile decât versiunile precedente, fiind similare din punctul de vedere al calității cu primele versiuni finale ale iOS 7 și iOS 8. Totuși, au o mulțime de probleme cunoscute de către Apple, OS X 10.11 El Capitan, spre exemplu, afectând funcționarea unor aplicații pe 32 de biți – ele se închid inexplicabil.

Iar dacă nu prea știi ce noutăți aduc iOS 9 și OS X 10.11 El Capitan, atunci urmează linkurile de mai jos pentru a citi mai multe despre cele două actualizări.

Așadar, iOS 9 este prima versiune majoră de iOS care poate fi testată de către public și nu doar de către dezvoltatorii de aplicații, în timp ce în cazul OS X vorbim despre o a doua versiune pe care Apple o testează cu publicul. Faptul că gigantul american permite oricui să testeze iOS și OS X beta nu trebuie să surprindă pe nimeni, ținând cont de succesul pe care l-a avut programul public de testare al OS X 10.10 Yosemite anul trecut, acesta ajutând la corectarea unui număr mare de erori și la lansarea unei versiuni publice mai stabile.

Versiunile finale ale iOS 9 și OS X 10.11 El Capitan vor fi lansate în toamnă (probabil, în septembrie, respectiv octombrie), iar până atunci utilizatorii ar trebui să mai primească unele actualizări (însă nu la fel de des ca și dezvoltatorii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.