Cu puțin timp înainte de a lansa iOS 9 beta 3 și OS X 10.11 El Capitan beta 3, compania Apple a publicat watchOS 2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Această actualizare beta a sistemului de operare pentru Apple Watch vine la aproximativ două săptămâni distanță de când watchOS 2 este disponibil exclusiv pentru dezvoltatori.

watchOS 2 poate fi, deci, descărcat gratuit de către dezvoltatorii înscriși în programul Dezvoltator Apple, însă numai cu condiția să aibă instalat pe iPhone-ul compatibil iOS 9 sau o versiune ulterioară. Aplicația Apple Watch pentru iPhone este necesară în procesul de actualizare, deoarece aici va trebui să accesezi General>Actualizări software pentru a instala noua versiune a watchOS 2.

Noua actualizare adusă watchOS 2 include corecturi de probleme și îmbunătățiri în privința performanțelor, dar momentan nu se știe ce schimbări a făcut compania Apple la nivelul interfeței de utilizator sau dacă a adăugat caracteristici noi.

watchOS 2 este prima actualizare majoră adusă de căytre Apple sistemului de operare pentru Apple Watch. Aceasta aduce dezvoltatorilor o mulțime de noutăți de care vor putea beneficia pentru a crea, de exemplu, aplicații native, deci care să ruleze direct pe ceas, și nu pe iPhone. În plus, ei vor primi acces la motorul taptic, la rotița digitală și câțiva senzori ai ceasului, pentru a îmbunătăți funcționalitatea aplicațiilor.

Pe lângă caracteristicile care vor permite dezvoltatorilor să lanseze aplicații mai compexe și bune, actualizarea include pentru utilizatori caracteristici, cum ar fi noi fețe de ceas (cu albume foto și Time-Lapse-uri), complicații de la terți, funcționalitatea de călătorie în timp pentru vizualizarea evenimentelor viitoare și un mod „Noptieră”, care se va activa atunci când pui ceasul la încărcat. În plus, putem menționa că actualizarea adusă sistemului de operare pentru ceas va îmbunătăți caracteristicile de comunicare, oferindu-ne posibilitatea de a adăuga mai mult de 12 prieteni la Favorite, dar și de a face schițe cu mai multe culori. În ceea ce privește aplicațiile, câteva dintre cele preinstalate vor fi actualizate, așa că Mail, spre exemplu, va permite să răspundem e-mailurilor folosind dictarea, iar Hărți va oferi rute pentru transportul public.

watchOS 2 este disponibil momentan numai pentru dezvoltatorii înregistrați care au instalat iOS 9 pe propriile dispozitive iPhone. Versiunea finală a sistemului de operare va fi lansată în toamnă și va fi disponibilă pentru toată lumea.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.