Adobe a anunțat noi servicii și actualizări importante pentru Photoshop și After Effects. Aplicația Adobe Hue pentru iPhone și iPad a fost și ea lansată

0
650

Compania Adobe a anunțat săptămâna aceasta că toate aplicațiile sale pentru Mac și PC, ce fac parte din suita Creative Cloud – inclusiv, Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamwaver, Lightroom, Premiere Pro și After Effects – vor primi actualizări notabile ca urmare a lansării Actualizării 2015 a Creative Cloud.

Actualizările vor aduce noi funcționalități și îmbunătățiri în privința performanțelor cu „Adobe Magic” pentru toate aplicațiile Adobe din suita Creative Cloud. Interesant este că această actualizare aduce, printre altele, Legături articole, o funcționalitate care va permite actualizarea articolelor din Bibliotecile Creative Cloud oricând o schimbare este făcută. Astfel, Adobe se asigură că acea schimbare va fi aplicată pe dispozitivele tuturor membrilor dintr-o echipă ce folosesc Photoshop, Illustrator sau InDesign.

Aplicația Photoshop CC primește în actualizarea din 2015 „Planșe de lucru”, o caracteristică pentru artiști ce le permite să creeze mai multe machete de dimensiuni diferite, să le aranjeze într-un singur document și să le vizualizeze simultan – sunt foarte bune pentru designul web receptiv și de aplicații. De asemenea, Photoshop a mai primit o caracteristică de previzualizarea intitulată „Design Space”, care oferă un mod prestabilit cu interacțiuni noi și funcționalități axate pe design, ce vor ignora instrumentele ce nu sunt necesare și vor crește viteza de lucru. Adobe a mai lucrat și la îmbunătățirea exportării de conținut (acum putem exporta un singur strat, o planșă de lucru sau tot documentul cu un singur clic) și la îmbunătățirea vitezei de vindecare și corectare a imaginilor, aceasta fiind de 120 mai mare comparativ cu cea din Photoshop CS6.adobe photoshop

Atât Photoshop CC, cât și Lightroom CC primesc caracteristici pentru abur – acestea vor permite adăugarea sau eliminarea aburului/ceții dintr-o fotografie cu un singur clic, iar Photoshop primește, în plus, opțiunea de a adăuga zgomot efectelor Galerie de estompare.

Ilustrator CC se poate lăuda cu îmbunătățiri semnificative în privința performanțelor, care îl fac de până la 10 ori mai rapid comparativ cu versiunea CS6. Mărirea zoom este, spre exemplu, de 10 ori mai mare, putând să aproprie imaginea cu 64.000%, comparativ cu cele 6.400% de până acum. În plus, au fost adăugate diagrame care fac mai simplă crearea de elemente grafice, diagrame și grafice informative.

Premiere Pro CC, programul Adobe de editare video, a primit cele mai importante îmbunătățiri. În primul rând, a fost adăugat panoul Lumetri Color, care va simplifica manipularea culorilor grație instrumentelor îmbunătățite de reglare a culorilor și glisoarelor. Trecând mai departe, a fost adăugată tranziția Morph Cut, care utilizează urmărirea feței și interpolarea cadrelor pentru a crea tranziții fluide. Printre alte noutăți aduse de actualizarea 15.0 a Premiere Pro se mai numără compatiblitatea îmbunătățită cu aplicația Adobe Premiere Clip pentru iOS, acum fiind deschise direct în Premiere Pro proiectele din aplicația pentru mobil.adobe after effects

After Efects CC are și el o caracteristică de urmărire a feței care va permite utilizatorilor să creeze o mască de urmărire care să aplice efecte cum ar fi corecții de culoare sau estompare numai pe o față, fără a mai fi nevoiți să facă ajustuări cadru cu cadru. La fel ca și Premiere Pro CC, After Effects include acum Bibliotecile Creative Cloud pentru acces din aplicație la articole și include o previzualizare simplificată care ajută la obișnuirea utilizatorilor cu grafica de mișcare și efectele vizuale disponibile în acest program. Dar cea mai importantă noutate din After Effects este caracteristica Adobe Character Animation, care permite animarea personajelor 2D prin intermediul unei camere web, care va înregistra mișcările faciale și le va aplica pe personajul selectat în timp real. Această caracteristică va fi foarte bună pentru echipele ce produc animații, deoarece ele vor putea crea efecte de mișcare mai realiste și înregistra dialoguri, fără a fi nevoiți să lucreze la fel de mult ca și până acum.

Separat de actualizările mai sus menționate, Adobe a mai biblicat actualizări mai mici și îmbunătățiri pentru programele InDesign CC, Dreamweaver CC, Muse CC, Flash Pro CC și restul aplicațiilor din suita Creative Cloud.

În plus, Adobe a mai lansat serviciul Adobe Stock, care este integrat în toate aplicațiile Creative Cloud ale companiei și care oferă utilizatorilor acces la 40 de milioane de fotografii și elemente grafice. Folosirea unei singure imagini disponibilă în acest serviciu va costa 9,99 $, însă utilizatorii pot să se aboneze pentru a folosi 10 imagini pe lună la 49,99 $/lună sau 750 de imagini pe lună la 199,99 $/lună. Adobe Stock este disponibil pentru toți clienții Adobe, nu numai pentru aceia abonați la Creative Cloud, însă aceștia din urmă vor primi o reducere de 40 de procente pentru planul ce permite descărcarea a 10 imagini lunar.adobe hue

Toate aceste actualizări și anunțuri importante ale Adobe sunt însoțite de lansarea unei noi aplicații pentru iPhone și iPad. Descărcând Adobe Hue pe dispozitivele iOS, utilizatorii vor putea să captureze culorile din fotografii pentru a crea apoi Look, pe care să le încarce în biblioteca Creative Cloud. Look va putea fi folosit ca și referință creativă pentru a îmbunătăți filmările în aplicații precum Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects sau chiar Adobe Premiere Clip.

Toate actualizările mai sus menționate sunt deja disponibile și pot fi efectuate prin intermediul aplicației Creative Cloud pentru Mac sau PC, care a fost, de asemenea, actualizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.