Apple ar fi dorit să distribuie conținut 4K în urmă cu doi ani

0
290

Compania Apple a solicitat conținut video 4K de la Sony Pictures cu scopul de a-l distribui în format digital pe o platformă beta de streaming video la cerere, potrivit unui document PDF publicat astăzi de WikiLeaks, ce a fost obținut de la infractorii cibernetici care au reușit să spargă baza de date a Sony și să fure multe informații confidențiale.

Documentul publicat acum reprezintă o scrisoare de acces trimisă de Culver Digital Distribution Inc, o divizie a studiourilor de film Sony Pictures Entertainment, către compania Apple. Aceasta reprezintă înțelegerea formală dintre cele două companii cu privire la „testarea și/sau pregătirea” conținutului 4K din baza de filme și emisiuni TV a Sony. Scrisoarea datează din data de 26 septembrie 2013, ceea ce ne indică faptul că Apple a început să testeze distribuirea de conținut 4K prin platformele sale de testare încă de acum doi ani.

În trecut au apărut numeroase informații cu privire la interesul Apple pentru conținutul 4K. Chiar în 2013, spre exemplu, două zvonuri indicau faptul că gigantul american lucrează la un televizor cu rezoluția 4K, însă ulterior s-a aflat că planurile au fost anulate, Apple concentrându-și resursele pentru a crea un nou Apple TV și un serviciu web TV. Ei bine, și în cazul Apple TV 4 se zonea că va fi capabil să scoată conținutul la rezoluția 4K pentru a fi afișat pe televizoarele compatibile, însă ulterior apăruse o informație care indica faptul că viitorul Apple TV nu va avea această caracteristică, deoarece Apple consideră că industria 4K este încă la început de drum.

Separat de dispozitive, se poate ca Apple să fi testat și distribuirea de conținut video în format 4K prin iTunes Store (care nici în momentul de față nu oferă spre vizionare filme sau emisiuni TV 4K).

Și chiar dacă acum a apărut o dovadă clară a faptului că Apple a fost interesată de Ultra HD (4K), nu putem să spunem când va lansa un dispozitiv pentru TV (Apple TV) capabil să îl redea sau când va actualiza iTunes Store pentru a include și filme sau emisiuni TV la această rezoluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.