Compania Apple lucrează de câțiva ani la adăugarea informațiilor privind transportul public în aplicația Hărți din iOS și în ciuda faptului că această caracteristică pare în sfârșit să fie pregătită pentru implementare în iOS 9, ea nu se va adresa prea multor utilizatori de iPhone și iPad. Potrivit informațiilor furnizate de câteva surse citate de blogul 9to5Mac, noua caracteristică din iOS va fi disponibilă inițial în numai câteva orașe din țări precum SUA, Canada, China, Germania, Franța sau Marea Britanie.

San Francisco și New York urmează să fie două dintre orașele americane în care utilizatorii vor putea obține rute către anumite locații folosind această modalitate de transport încă din prima versiune a iOS 9. Cu alte cuvinte vorbim despre două metropole în care există numeroase modalități de transport în comun, iar informațiile pe care le poate furniza o astfel de aplicație pot fi de mare ajutor. Alte metropole în care noua caracteristică a aplicației Hărți va fi utilă urmează să fie Toronto (Canada), Londra (Marea Britanie), Paris (Franța) și Berlin (Germania). De asemenea, aplicația ar trebui să știe și de rețeaua de transport public din câteva orașe din China, încă de la lansarea noii funcții.

Este de așteptat ca Apple să extindă accesul la informațiile privind transportul public în alte oraște, după lansarea iOS 9 din toamnă. Printre marile orașe în care gigantul american dorește ca noua caracteristică să fie utilă pe viitor se numără Boston, Massachusetts (ambele din SUA) și Tokyo (Japonia).

Opțiunile de navigare folosind transportul public lipsesc din aplicația Hărți încă de la lansarea acesteia din anul 2012, când sistemul nativ al Apple de cartografiere l-a înlocuit pe cel al Google în iOS. Multiple informații indicau către implementarea noii caracteristici în aplicația Hărți din iOS 8, însă acest lucru nu s-a întâmplat, posibil, din cauza unor probleme pe care Apple le-a întâmpinat în timpul procesului de dezvoltare (se zvonea că mulți angajați au părăsit echipa care se ocupa de dezvoltarea noii caracteristici). Desigur, interesul companiei privind această caracteristică nu a scăzut vreun moment, în ultimele luni fiind achiziționate companii care au creat aplicații cu informații privind transportul public (de exemplu, HopStop și Embark).

Așadar, una dintre cele mai importante caracteristici noi ale aplicației Hărți din iOS 9 nu va fi utilă pentru foarte mulți dintre utilizatorii de iPhone și iPad, iar noi așteptăm cu nerăbdare data de 8 iunie pentru ca Apple să menționeze, printre altele, lista de orașe în care vei putea obține informații privind transportul public.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.