WWDC sau Worldwide Developers Conference este cea mai așteptată conferință din an de către dezvoltatorii de aplicații pentru iPhone, iPad și Mac, deoarece aici, pe durata a cinci zile, compania Apple le prezintă noile tehnologii ale sistemelor de operare și modul în care le pot implementa în propriile aplicații. Anul acesta, WWDC va avea loc în intervalul 8-12 iunie, așa cum anunța Apple luna trecutp, când punea în vânzare și biletele la marele eveniment. Acum însă compania american vine cu alte câteva anunțuri importante privind WWDC.

În primul rând, compania americană a început să invite jurnaliștii la WWDC 2015, confirmând în același timp și data la care va avea loc conferința principală de la WWDC. Așa cum eram obișnuiți încă din anii trecuți, marele eveniment anual este deschis de către oficialii Apple cu o conferință în care vor fi anunțate noile versiuni ale iOS și OS X, noi produse și alte software-uri (dacă este cazul). Ei bine, aceasta va avea loc luni, 8 iunie, începând cu ora 20:00 (ora României) și va dura 2 ore.

Trecând la actualizarea adusă aplicației WWDC pentru iPhone și iPad, aceasta confirmă, în primul rând, data și ora la care va avea loc conferința principală de la WWDC prin intermediul calendarului. Același calendar mai confirmă și faptul că Apple va organiza câteva zeci de sesiuni TBA adresate dezvoltatorilor, sesiuni ale căror denumiri nu au fost dezvăluite încă (deoarece ar strica multe dintre surprize). În schimb, Apple oferă titluri amuzante pentru aproape fiecare dintre aceste sesiuni.

Pe lângă calendarul WWDC, actualizarea adusă aplicației mai include și compatibilitate cu Apple Watch, așa că dacă ai ceasul vei putea obține informații despre conferință direct de pe încheietura mâinii tale. La fel ca și în trecut, aplicația WWDC permite adăugarea sesiunilor dorite în Calendar (astfel încât să nu o ratezi pe niciuna), precum și vizualizarea planurilor clădirilor, pentru a vedea unde au ele loc (utile mai ales pentru cei care vor fi prezenți la conferință) și urmărirea transmisiunilor live (disponibile, în premieră, pentru fiecare sesiune în parte). În ceea ce privește transmisiunile, Apple notează că noua versiune a aplicației va permite ascultarea lor chiar și după părăsirea aplicației WWDC sau blocarea ecranului dispozitivului, precum și oferirea unui feedback după urmărirea lor din fila Video. Merită menționat și faptul că cea mai recentă versiune a aplicației îmbunătățește și accesibilitatea.Captură de ecran din 2015.05.27 la 20.13.32

Aplicația WWDC poate fi descărcată gratuit de pe App Store (pentru unele funcționalități este necesar să ai cont de dezvoltator).

În ceea ce privește conferința principală de la WWDC 2015, aceasta urmează să aducă prezentarea iOS 9, OS X 10.11, Apple TV 4, a Apple Music și probabil alte câteva anunțuri importante din partea companiei Apple. La fel ca și în trecut, este foarte posibil ca Apple să transmită live această conferință.

Desigur, toate noutățile de la WWDC 2015 vor fi prezentate pe iTutorial.ro începând cu data de 8 iunie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.