iOS 9 urmează să ofere în Hărți informații privind transportul public

- Publicitate -

Compania Apple intenționează să adauge în aplicația Hărți din iOS 9 cel puțin o nouă funcționalitate care va fi extrem de importantă pentru utilizatori. Este vorba despre funcția de afișare a transportului public, ce le va permite utilizatorilor să vizualizeze traseele autobuzelor, trenurilor și ale metrourilor, precum și să obțină itinerarii pentru această modalitate de transport. Mult-așteptata caracteristică a Hărților Apple ar aduce utilizatorilor de iPhone și iPad pentru prima dată din anul 2012 (de când Apple a renunțat la datele furnizate de Google) posibilitatea de a vizualiza informații privind transportul în comun din aplicația Hărți.

screenshot-2014-06-06-21-11-16-1

Odată cu implementarea acestei funcționalități, compania Apple urmează să facă și unele modificări la nivelul interfeței aplicației Hărți, astfel încât utilizatorii să o poată accesa. Astfel, pictogramele pentru aeroporturi, stații de metrou și gări urmează să fie mult mai mari pentru a fi găsite mai ușor de utilizatori. De asemenea, vor exista și caracteristici de planificare a călătoriilor folosind ca și modalitate de transport pe cel în compun, precum și o vizualizare Transport public, alături de cele existente Standard, Hibrid și Satelit.

Important de specificat este faptul că noile informații privind introducerea datelor despre transportul public în iOS 9 vin de la 9to5Mac, un blog care ne spunea același lucru și anul trecut, înaintea lansării iOS 8. În apărarea lor însă apăruse la ceva timp după prezentarea iOS 8 o informație potrivit căreia Apple și-ar fi dorit să implementeze opțiunea de vizualizare a datelor privind transportul public în respectiva versiune a iOS, dar nu a putut din cauza problemelor cu personalul, precum și cu datele primite de la furnizori. De atunci și până acum însă compania americană a rafinat datele, adăugat noi orale și dezvoltat un nou sistem de notificări push, așa că, în opinia surselor citate acum de blogul de peste Ocean, caracteristica va fi prezentată la WWDC 2015, pe 8 iunie.

Compania Apple încearcă de ceva vreme să introducă în Hărți transportul în comun, iar una dintre dovezile în acest sens sunt numeroasele oferte de locuri de muncă în care gigantul american anunță că este în căutarea de ingineri care să lucreze la implementarea mult-așteptatei caracteristici. În luna aprilie a acestui an, spre exemplu, compania a postat o ofertă de loc de muncă în care anunța că este în căutarea unui inginer software pentru Hărți care să lucreze în echipa de direcții. Un profil LinkedIn al unei angajate relevă faptul că membrii echipei de direcții lucrează la ”una dintre cele mai anticipate caracteristici ale Hărților Apple”, iar titlul ei în cadrul Apple ”inginer direcții transport public” este unul cât se poate de sugestiv.

În plus față de noua caracteristică ce este foarte posibil să o vedem în iOS 9, compania Apple lucrează din greu și la o alta – poate tot la fel sau chiar mai importantă. Este vorba despre hărțile în interiorul clădirilor, compania americană dorind să ofere utilizatorilor de dispozitive iPhone rute în interiorul clădirilor de birouri, clădirilor mari și a unor puncte de atracție turistică. Interesant este că, pentru a înregistra planurile clădirilor cât mai acurat, compania dă drumul prin clădiri unor roboți autonomi cu senzori iBeacon. Iar dacă te întrebi când va fi introdusă această caracteristică pe iPhone și iPad, din nefericire nu se știe încă, deoarece procesul de înregistrare a datelor este unul destul de complex și complicat.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.