Cum să descarci aplicații, melodii și cărți gratuite pe iPhone sau iPad fără a introduce parola – Tutorial

- Publicitate -

Mulți dintre utilizatorii care dețin un iPhone, iPad sau iPod touch preferă să descarce aplicații, melodii și cărți gratuite, și foarte rare sunt momentele în care mai cumpără conținut plătit din magazine sau din interiorul aplicațiilor descărcate. Pentru toți aceștia este deranjant că trebuie să introducă parola ID-ului Apple de fiecare dată când descarcă ceva, în condițiile în care conținutul este oricum gratuit, deci descărcarea lui de cineva neautorizat eventual (de exemplu, de către copii) nu ar putea provoca pagube materiale. De aceea, foarte mulți utilizatori îi cer companiei Apple să elimine solicitările de introducere a parolei în situațiile în care conținutul descărcat este unul gratuit.

Deși versiunile anterioare ale sistemului de operare iOS permiteau descărcarea aplicațiilor gratuite fără a-ți fi solicitată parola, în cele mai noi compania Apple a decis să îi forțeze pe utilizatori să introducă parola de fiecare dată când descarcă o aplicație/melodie/carte din magazinele sale, indiferent dacă ea este plătită sau nu. Și pentru că mulți s-au plâns de această modificare, Apple a decis să o remedieze prin înlocuirea parolei cu Touch ID, pe cele mai noi modele de iPhone sau iPad. Dar ce se întâmplă cu aceia care nu au un dispozitiv cu Touch ID sau care nu folosesc senzorul de identificare a amprentei (pentru iTunes și App Store)?

Ei bine, după ani în care a opus rezistență, gigantul din Cupertino a decis să revină asupra deciziei luate atunci și să sară în ajutorul acelora care nu au dispozitive cu Touch ID sau care nu folosesc senzorul de identificare a amprentei din varii motive, implementând în iOS o opțiune de descărcare a aplicațiilor, melodiilor sau cărților gratuite de pe App Store, iTunes Store și iBooks Store, fără a mai fi nevoiți să introducă parola.

Cum să dezactivezi solicitarea parolei pentru descărcarea aplicațiilor/melodiilor/cărților gratuite

Cerințe

 • iPhone 4s (sau orice model mai recent), iPad 2 (sau orice model mai recent), iPad mini (sau orice model mai recent) ori iPod touch generația a 5-a
 • iOS 8.3 sau orice versiune ulterioară descărcat și instalat

Pentru cei care au dispozitive cu Touch ID…

itunes app store touch idTrebuie să știți că nu se poate dezactiva solicitarea parolei ori a scanării amprentei nici în cazul aplicațiilor gratuite, atât timp cât se folosește senzorul de identificare a amprentei pentru iTunes și App Store. Deci, cu alte cuvinte, ca să puteți descărca aplicațiile/melodiile/cărțile gratuite fără parolă/necesitatea scanării amprentei, atunci va trebui întâi să dezactivați Touch ID pentru iTunes și App Store. Pentru a face acest lucru, accesați Configurări>Touch ID și cod de acces și dezactivați iTunes și App Store sau urmați pașii din articolul mai jos menționat:

Recomandarea mea este să nu faceți acest lucru, deoarece oricum procesul de descărcare a aplicațiilor sau a altui tip de conținut de pe App Store se face foarte rapid grație scanării amprentei. Dacă însă descărcați aproape numai aplicații/melodii/cărți gratuite, atunci ar fi poate mai indicat să dezactivați solicitarea parolei sau a scanării amprentei (ținând cont și de faptul că la prima descărcare de aplicație/melodie/carte după o repornire este oricum solicitată tastarea parolei, chiar dacă ai Touch ID activ).

Dezactivare solicitare parola

Înainte de a începe trebuie să știm că există două situații posibile în funcție de care procesul de dezactivare a solicitării parolei diferă. Prima situație este cea în care nu ai activate restricții pe iPhone/iPad, iar cea de-a doua este cea în care ai activate restricții pe dispozitivul iOS. Mai jos vom prezenta pașii de urmat în fiecare dintre aceste două situații.

Situația 1: Nu ai restricții configurate pe iPhone sau iPad

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen ecran principal itutorial
 2. Atinge iTunes și App Store;IMG_2863
 3. Selectează Configurări parolă (butonul apare chiar sub ID-ul tău Apple);IMG_2856
 4. Dacă nu este selectat deja, alege una dintre cele două opțiuni disponibile privind solicitarea parolei: întotdeauna sau după 15 minute. Prima dintre ele va face ca parola să fie solicitată la fiecare cumpărătură, iar cea de-a doua să nu mai fie solicitată la un interval de 15 minute de la ultima cumpărătură/introducere a ei (mai multe detalii aici). Rețineți că este obligatoriu să selectați una dintre cele două opțiuni, ele aplicându-se, după dezactivarea solicitării parolei, doar la conținutul plătit.
 5. Introdu parola ID-ului Apple – dacă ai făcut acum o selecție privind solicitarea parolei.IMG_2857
 6. Comută pe dezactivat/O (gri) butonul din dreptul Solicitare parolă.dezactivare parola

Situația 2: Ai activate restricțiile pe iPhone sau iPad

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen ecran principal itutorial
 2. Atinge General;general configurari
 3. Selectează Restricții;general jos
 4. Introdu codul pentru restricții;Cod pentru restrictii
 5. Derulează până la secțiunea CONȚINUT PERMIS, unde va trebui să atingi Configurări parolă;IMG_2861
 6. Dacă nu este selectat deja, alege una dintre cele două opțiuni disponibile privind solicitarea parolei: întotdeauna sau după 15 minute. Prima dintre ele va face ca parola să fie solicitată la fiecare cumpărătură, iar cea de-a doua să nu mai fie solicitată la un interval de 15 minute de la ultima cumpărătură/introducere a ei (mai multe detalii aici). Rețineți că este obligatoriu să selectați una dintre cele două opțiuni, ele aplicându-se, după dezactivarea solicitării parolei, doar la conținutul plătit.
 7. Introdu parola ID-ului Apple – dacă ai făcut acum o selecție privind solicitarea parolei.IMG_2857
 8. Comută pe dezactivat/O (gri) butonul din dreptul Solicitare parolă.dezactivare parola

Începând de acum nu va mai fi solicitată parola ID-ului Apple atunci când descarci conținut gratuit de pe App Store, iTunes Store sau iBooks Store.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.