Cum să ștergi istoricul căutărilor din Hărți de pe iPhone și iPad – Tutorial

0
3923

Oricând și orice ai căuta în aplicația preinstalată Hărți de pe iPhone sau iPad, aceasta va reține interogarea ta și o va salva într-un istoric. Iar dacă ai instalat iOS 8 sau orice versiune ulterioară aplicația îți va afișa chiar și adresele poștale care apar în e-mailurile pe care le primești, atât timp cât ele sunt scrise într-un format corect/recunoscut de aplicație. Asta înseamnă automat că următoarea dată când atingi câmpul de căutare în aplicația Hărți de pe iPhone sau iPad îți vei vedea toate locațiile și locurile pe care le-ai căutat în ordine cronologică inversă (de la cel mai recent la cel mai vechi).

Istoricul căutărilor nu prea are cu ce să te deranjeze atât timp cât, eventual, la dispozitivul tău nu are nimeni acces în afară de tine. Iar pentru a evita întrebările venite de la partener/parteneră, un prieten/o prietenă, etc., atunci s-ar putea să îți dorești să elimini unele sau chiar toate căutările din aplicația Hărți. Desigur, s-ar mai putea ca la un moment dat istoricul acesta să aibă atât de multe căutări, iar multe să fie atât de irelevante (ținând cont și de faptul că îți intră automat adresele din e-mailuri) încât la un moment dat să vrei să ștergi tot ce este acolo și să o iei de la capăt.

Din fericire, Apple a inclus în aplicația Hărți un buton de degajare a întreg istoricului din Hărți. Din nefericire însă, acesta este destul de greoi de găsit, pentru că a fost pus într-un loc cam nepotrivit. Ei bine, în acest tutorial vă voi prezenta cum să accesezi meniul cu istoricul căutărilor din Hărți pentru a-l șterge.

Notă: Înainte de a începe trebuie să reții un aspect foarte important. Degajarea istoricului din Hărți este momentan o măsură de tip „totul sau nimic”. Adică, aplicația permite fie eliminarea întregului istoric al căutărilor, fie păstrarea lui în forma inițială. Deci, cu alte cuvinte, nu poți șterge căutări individuale. Dacă acest lucru nu te deranjează, atunci urmează pașii de mai jos.

Cum să ștergi istoricul căutărilor în aplicația Hărți pentru iPhone și iPad

  1. Deschide aplicația Hărți de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen ecran principal itutorial
  2. Atinge câmpul Căutați sau scrieți o adresă;harti cautare
  3. Atinge Favorite (primul buton afișat sub câmpul de căutare);harti favorite
  4. Selectează Istoric;
  5. Atinge Degajați;harti istoric
  6. Atinge butonul Degajați istoricul, pentru a confirma alegerea.harti

Dispozitivul iPhone sau iPad va uita automat de toate căutările tale din trecut și le va stoca în continuare doar pe cele pe care le efectuezi de acum înainte.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -