Cum să ignori o rețea Wi-Fi pe iPhone și iPad – Tutorial

0
2976

Cei mai mulți dintre utilizatorii de terminale mobile preferă să folosească rețelele Wi-Fi și asta mai ales din cauza unităților puține pe care le au incluse în abonament sau pe cartelă. Problema este că unele dintre aceste dispozitive, cum ar fi iPhone-urile și iPad-urile rețin toate rețelele la care te-ai conectat, precum și parolele lor (pe care, mai nou, le sincronizează și în portcheiul iCloud cu celelalte terminale), așa că se vor reconecta automat la ele atunci când se află în raza de acțiune a lor. Acesta este un lucru grozav dacă te-ai conectat doar la câteva rețele de încredere (cum ar fi cele de acasă sau de la serviciu, dar, posibil, o problemă destul de mare dacă te-ai conectat la un moment dat și la rețelele Wi-Fi publice – pentru că nu este deloc indicat să te conectezi în conturi sau să faci plăți de pe astfel de rețele, atât timp cât nu vrei să riști să îți fie furate ID-urile și parolele ori banii din cont.

De asemenea, o altă problemă cu reținerea rețelelor Wi-Fi și conectarea automată la ele este dacă, la fel ca și mine, ai acasă, de exemplu, atât o rețea Wi-Fi personală, cât și una pentru „vizitatori”, nesecurizată (nu știu voi, dar pe mine mă enervează la culme să fiu întrebat care este parola la Wi-Fi), dispozitivul va tinde să se conecteze automat la rețeaua fără parolă/nesecurizată (în cazul în care, măcar o dată, te-ai conectat la aceasta). Și nu îți dorești acest lucru, mai ales dacă ai vecini curioși sau „pricepuți” sau dacă, la fel ca și mine, folosești partajarea casnică, ai un Apple TV, o imprimantă AirPrint sau alte dispozitive care trebuie să fie conectate la aceeași rețea cu iPhone-ul sau iPad-ul pentru a activa unele funcționalități (cum ar fi AirPlay) și pe care le-ai conectat deja la rețeaua securizată.

Așadar, indiferent dacă te-ai conectat la un moment dat la o anumită rețea Wi-Fi publică sau dacă ai o rețea pentru vizitatori acasă și nu dorești să te mai conectezi la ea ori dacă întâmpini probleme cu o rețea Wi-Fi, va trebui să o ignori (întâi).

Notă: Reține că ignorarea nu înseamnă că nu te vei mai putea conecta vreodată la rețeaua respectivă de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău ori că acesta nu o va mai afișa în meniul Wi-Fi. Dimpotrivă, te vei putea conecta (introducând din nou parola, dacă este o rețea securizată) în continuare, însă dispozitivul tău nu se va mai conecta automat până când tu nu vei accesa din nou rețeaua Wi-Fi respectivă. De asemenea, reține că ignorarea unei rețele duce la eliminarea rețelei respective de pe toate iPhone-urile, iPad-urile sau Mac-urile asociate unui cont iCloud și pe care este activat portcheiul iCloud.

Cum să ignori o rețea de pe iPhone sau iPad

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen ecran principal itutorial
  2. Atinge Wi-Fi;IMG_2864
  3. Atinge butonul informații „i” situat în dreptul rețelei pe care vrei să o ignori;IMG_2865
  4. Atinge Ignorați această rețea;IMG_2866
  5. Confirmă decizia atingând butonul Ignorați din caseta de dialog.IMG_2867

Dispozitivul va uita de rețeaua respectivă și nu se va mai conecta automat la ea până în momentul în care tu te vei conecta manual la ea.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -