Apple crește prețul mai multor produse comercializate în Europa… din nou!

- Publicitate -

Deși a lansat astăzi un iMac cu ecran Retina 5K mai ieftin și a redus, totodată, prețul modelului existent deja pe piață, compania Apple a venit totodată și cu vești mai puțin bune pentru utilizatorii care trăiesc în țările din zona euro sau, mai degrabă, din întreaga Uniune Europeană. Ținând cont de faptul că dolarul a crescut destul de mult în ultimele săptămâni în raport cu moneda euro și cu alte monede (inclusiv cu leul), iar Apple nu vrea să piardă niciun cent din această cauză, compania a decis să majoreze prețul produselor comercializate în majoritatea țărilor din Europa și în Canada cu un procent destul de mare.

Printre țările din Europa afectate de creșterea prețului la unele produse Apple se numără Germania, Franța, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și nu numai (practic majoritatea în care Apple are magazine proprii). Separat de acestea însă și în țările din afara zonei euro, dar ale căror monede naționale se raportează la această monedă, cum ar fi România, spre exemplu, urmează să crească prețurile la produsele companiei Apple, așa cum s-a mai întâmplat și lunile trecute.

Captură de ecran din 2015.05.19 la 21.00.25

Din câte se pare, până la momentul de față au fost crescute prețurile doar la unele Mac-uri, iPhone-urile, iPad-urile și Apple Watch-urile nefiind afectate deocamdată de majorări. Una dintre gamele de produse puternic afectate de această creștere este iMac, toate modelele cu ecrane de 21,5 inchi și 27 inchi (non-Retina) fiind mai scumpe cu sume cuprinse între 150 și 300 de euro. Prețul celui mai ieftin iMac, spre exemplu, a crescut de la 1.099€ la 1.299€, iar cel mai scump iMac fără ecran Retina, cel de 27 inchi, costă acum 2.099€ (de la 1.799€). Și despre iMac cu ecran Retina putem spune că are un preț mai mare în condițiile în care Apple i-a scăzut astăzi prețul cu 200$ în SUA, iar în Europa acesta a rămas neschimbat (2.599€).Captură de ecran din 2015.05.19 la 21.00.41

Mac Pro este și el afectat de schimbările de prețuri, iar cei care vor dori să își cumpere cel mai scump dintre Mac-uri vor trebui să scoată din buzunar sume mai mari cu 400-600€ decât până acum. Modelul de bază, spre exemplu, costă acum 3.399€, de la 2.999€, iar cel de top costă 4.599€, de la 3.999€. Nici Mac mini nu este ferit de aceste modificări, prețul său crescând cu 50€ la 569€, în cazul versiunii de bază, sau cu 100€ în cazul celorlalte două – care au ajuns să coste 819€, respectiv 1.129€.

Surprinzător sau nu, MacBook-urile nu au fost afectate de modificările de prețuri ale companiei Apple. De asemenea, așa cum menționam mai sus, iPhone, iPad și Apple Watch își păstrează aceleași prețuri.

Ultima creștere de prețuri a produselor Apple comercializate în Europa a fost făcută în luna martie, pe atunci fiind afectate în special MacBook-urile.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.