Apple confirmă existența Applebot – un crawler web pentru Siri și Spotlight

0
710

Compania Apple a publicat în cursul zilei de ieri un articol de asistență în cadrul căruia oferă în premieră informații despre o caracteristică mai puțin cunoscută a unor produse de-ale sale. „Applebot” este numele acesteia și vorbim despre un crawler web propriu gigantului din Cupertino, care ajută la funcționarea unor servicii precum Siri sau Căutarea Spotlight pe platformele iOS și OS X.Captură de ecran din 2015.05.06 la 21.13.52

În trecut, Apple colabora cu companii precum Google sau Bing pentru a furniza rezultatele căutărilor în servicii precum Siri, însă anunțul de acum privind Applebot poate fi văzut ca un nou indiciu ce ne arată că Apple va lansa o nouă platformă de căutare. În trecut au existat multiple informații potrivit cărora compania Apple își dorește să lanseze propriul său motor de căutare, concurent al Căutării Google sau Bing, o primă confirmare din partea americanilor venind în luna februarie când au postat o ofertă de loc de muncă pentru un proiect numit „Apple Search”.

Primele detalii despre acest crawler web Applebot au fost oferite de un dezvoltator de aplicații încă din luna noiembrie a anului trecut, care a descoperit numeroase urme web ale unui crawler dintr-un bloc de adrese IP 17.0.0.0, care s-a descoperit ulterior că este deținut și operat în totalitate de către Apple.

Coroborând informațiile existente până acum cu aceasta și cu simplul fapt că acel contract dintre Apple și Google privind motorul de căutare implicit din Safari se va încheia în curând, iar Apple nu a schițat vreun gest de reînnoire a lui, putem crede că Apple își va lansa în viitorul apropriat un motor de căutare propriu.


Crawlerele web sunt software utilizat de motoarele de căutare (inclusiv Google) pentru a descoperi pagini web disponibile public. Cel mai cunoscut crawler se numeşte „Googlebot”. Crawlerele accesează paginile web şi urmăresc linkuri din paginile respective, asemenea unei persoane care ar naviga pe web. Acestea merg din link în link pentru a returna serverelor date despre respectivele pagini web. (Google)

- Reclamă -