Noul serviciu de streaming audio al Apple și iTunes Radio refăcut vor fi lansate luna viitoare în multe țări împreună cu iOS 8.4 și iOS 9 beta

0
173

Există de ceva vreme că Apple nu este prea mulțumită de iTunes Radio și vrea să dezvolte, bazându-se și pe tehnologiile celor de la Beats, un nou serviciu cu muzică la cerere, bazat pe abonament. Ei bine, acum aflăm de la Mark Gurman că noul serviciu va fi lansat conform dorinței companiei la WWDC 2015, cel mai probabil în cadrul conferinței de pe data de 8 iunie, cu toate că încă nu s-au semnat unele contracte-cheie cu casele de discuri, potrivit unei alte informații venite de la Billboard. Sursele din cadrul Apple ale lui Gurman de fapt contrazic ceea ce spun sursele celor de la Billboard, anume că Apple nu are acordurile de licențiere necesare pentru a lansa serviciul în luna iunie.

muzica ios 8.4Mark Gurman nu doar că susține că Apple va lansa noul serviciu de streaming audio luna viitoare, dar mai adaugă și alte câteva informații interesante cu privire la iTunes Radio. Se pare că gigantul din Cupertino își dorește să refacă, odată cu lansarea noului serviciu, și iTunes Radio, pentru a fi mai atractiv, dar și pentru a oferi unele opțiuni noi, cum ar fi cea de a „sări peste” un număr nelimitat de melodii atât timp cât plătești un abonament. Mai mult decât atât, disponibilitatea serviciului de streaming audio lansat în 2013 va fi extinsă într-o „lungă listă” de țări, acestea alăturându-se Statelor Unite ale Americii și Australiei. Din nefericire, nu se știe deocamdată care sunt acele țări, însă este prea puțin probabil ca România să se numere printre ele.

Noul serviciu de streaming audio, alături de iTunes Radio refăcut vor fi integrate, se pare, în iOS 8.4 și iTunes 12.2, două actualizări ce vor fi probabil lansate la finele lunii iunie, pentru a oferi tuturor utilizatorilor acces la ele. Desigur, ele vor fi disponibile și în iOS 9, precum și în viitoarele versiuni ale software-ului pentru Apple TV, dar și într-o aplicație pentru Mac.

În iOS, aplicația în care vor fi integrate iTunes Radio și celălalt serviciu al Apple și Beats este Muzică. Aceasta a fost refăcută de către Apple, iar o primă imagine a ei ne-a fost oferită în aprilie, odată cu lansarea iOS 8.4 beta. Ei bine, acea imagine nu este una completă în condițiile în care Apple urmează să adauge mai multe opțiuni și file până la lansarea versiunii publice.

La final, Mark Gurman oferă în articolul său și o informație interesantă despre o caracteristică a iOS 9 „Monarch” – viitoarea versiune majoră a sistemului de operare, care va fi prezentată la conferința de la începutul lunii iunie. Se pare că această versiune a iOS va avea o interfață Siri redesenată, mult mai colorată, care este preluată de la interfața Siri pentru Apple Watch. În plus, se reiterează ideea că iOS 9 va include îmbunătățiri de securitate și multiple corecturi de erori.

- Reclamă -