Iată noua aplicație Muzică din iOS 8.4

- Publicitate -

Compania Apple ne-a făcut o surpriză plăcută de dimineață, lansând prima versiune beta a iOS 8.4 și confirmând astfel zvonurile că va exista și o a parta versiune majoră a iOS 8 pe care utilizatorii o vor putea descărca pe dispozitivele lor. Separat de noutățile privind cărțile audio, cea mai importantă caracteristică nouă a iOS 8.4 este aplicația Muzică, aceasta fiind redesenată de către cei din Cupertino și primind o serie de caracteristici noi și importante. Noua aplicație Muzică pentru iPhone și iPad ar trebui să ne confirme totodată faptul că Apple pregătește lansarea unui nou serviciu de muzică în vara acestui an, iar iOS 8.4 ar putea să fie prima versiune a iOS care îl va avea integrat.

Primul lucru pe care îl vei observa atunci când deschizi aplicația Muzică (a cărei pictogramă este momentan neschimbată) este noul design, care face mai simplă explorarea bibliotecii muzicale. Acest design aduce cu el o schimbare majoră în privința filelor pentru navigare, numărul lor fiind acum redus la 3: My Music (Muzica mea), Playlists (Liste de redare) și Radio, iar trecerea de la una la alta făcându-se atât prin atingerea filei, cât și prin glisări stânga/dreapta.

IMG_2631My Music (Muzica mea) este probabil una dintre cele mai importante file, ea cuprinzând câteva dintre filele disponibile în versiunile anterioare ale iOS. Cu o interfață asemănătoare celei din iTunes 12, această secțiune din aplicația Muzică oferă utilizatorilor trei elemente: căutare, acces rapid la ultimele cele mai recente melodii adăugate pe iPhone sau iPad și acces la întreaga bibliotecă muzicală. Funcționalitatea de căutare a fost îmbunătățită semnificativ în sensul că acum afișează rezultatele organizate după Artiști, Melodii și Albume. De asemenea, ea a fost unificată și va permite căutarea rezultatelor atât în biblioteca muzicală locală, cât și în iTunes Radio, iar accesarea ei va fi posibilă de oriunde din aplicația Muzică.

Secțiunea Recent adăugate din fila Muzica mea afișează utilizatorilor cele mai recente trei melodii/liste de redare adăugate, incluzând numele lor, artistul și ilustrația albumului. Aceasta include și un buton mai multe care le permite utilizatorilor să vadă toate melodiile adăugate recent în ultimele săptămâni.

Imediat sub secțiunea Recent adăugate apare secțiunea care permite navigarea rapidă prin biblioteca muzicală a utilizatorilor. În mod implicit, sunt afișați artiștii, însă se poate opta pentru vizualizarea melodiilor, albumelor, clipurilor muzicale, genurilor, compozitorilor și a compilațiilor. Derulând puțin în jos în această secțiune, vei observa că apare în partea dreaptă selectorul de litere care permite să navighezi mai rapid prin bibliotecile mari.IMG_2640

La fel ca și până acum, selectarea unei piste va duce la redarea ei și la descoperirea următoarei noutăți – ecranul În redare. Acesta a fost modificat complet, punând acum accentul pe ilustrația albumului, pe care o afișează în așa cum ar trebui, pe jumătate din ecran. Sub ilustrație, vom găsi numele pistei, interpretul și albumul, apoi butoanele de control a redării și volumului și încă patru butoane – redare aleatorie, repetă, urmează și opțiuni, afișate pe un fundal translucid. Dacă primele două existau și până acum, al treilea este un buton special pentru o altă funcționalitate nouă, iar ultimul permite momentan utilizatorilor să șteargă pista de pe dispozitivul lor.

IMG_2639Urmează este funcționalitatea nouă către care face trimitere ecranul În redare. În sfârșit, după ani buni în care aplicația iTunes pentru computer îți permite să controlezi ceea ce urmează să fie redat, aplicația Muzică pentru iPhone și iPad face același lucru. Accesând ecranul Up Next (Urmează), utilizatorii pot vedea toate melodiile care vor fi redate în continuare, în ordinea în care vor fi redate, și vor putea să le schimbe ordinea, să le elimine articol cu articol sau pe toate odată și să adauge altele din biblioteca muzicală. Adăugarea se poate face atât din ecranul Up Next, cât și din secțiunea cu melodii în My Music (prin atingerea celor trei puncte). În cazul celei din urmă modalități de adăugare, utilizatorii pot să aleagă dacă doresc să redea pista selectată următoarea sau să o adauge pur și simplu la ce urmează. Un alt element interesant din ecranul Up Next este istoricul, o glisare în jos afișând ultimele melodii redate pe dispozitivul tău.

Tot de la iTunes, aplicația Muzică pentru iPhone și iPad a mai preluat un element important – MiniPlayerul. Acesta va fi afișat atunci când o melodie este în redare, în partea de jos a ecranului (chiar deasupra celor trei butoane de navigare), oferind utilizatorilor posibilitatea de a vedea titlul melodiei, artistul, albumul, cât din ea a fost redată și chiar opțiunea de a o pune pe pauză. Ecranul În redare poate fi redus imediat la MiniPlayer printr-o glisare de sus în jos sau atingerea unui buton din colțul stânga sus al ecranului.

Trecând la Liste de redare, această secțiune  afișează și ea ultimele trei liste de redare adăugate, editare sau create, precum și opțiunea mai multe. Sub Adăugate recent, utilizatorii de iPhone și iPad vor putea derula prin toate listele de redare disponibile pe dispozitivul lor și vor avea la dispoziție două butoane – Editați și Nouă. Primul permite ștergerea listelor de redare (și probabil, în viitor, reorganizarea lor) , iar al doilea permite crearea de liste de redare. Partea interesantă este că funcționalitatea de creare a listelor de redare de pe iPhone și iPad a fost semnificativ îmbunătățită și ne permite acum să adăugăm nu doar un titlu și melodiile dorite, ci și o descriere sau o ilustrație listei.

De asemenea, bine de știut este că opțiunile Redă următoarea și Adăugați la ce urmează sunt disponibile și pentru listele de redare.

Spuneam că sunt trei file și probabil că cei care ați instalat îmi veți spune că am greșit. Următoarea filă ar fi Radio, dar ea nu este disponibilă decât pe dispozitivele celor care sunt conectați la un ID Apple înregistrat în SUA sau Australia, restul primind doar cele două file susmenționate.

IMG_2633Cei care puteți accesa iTunes Radio veți observa după instalarea iOS 8.4 că meniul serviciului de streaming audio vă afișează cele mai recent redate posturi și câteva posturi recomandate (deocamdată nu și posturile salvate). Lista cu posturi recomandate este destul de lungă și divizată la un moment dat chiar după genurile muziale. Desigur, dacă posturile recomandate ție nu te încântă, poți să cauți oricând unul sau să creezi unul pornind de la artistul sau melodia favorită.

Per total, aplicația Muzică din iOS 8.4 este un mare pas înainte făcut de compania Apple și chiar dacă în beta 1 există unele probleme de funcționare, până la final totul ar trebui să arate și ruleze exact așa cum ne-am așteptat. Personal sunt încântat că Apple încearcă să unifice designul iTunes pentru Mac cu designul aplicației Muzică, dar și că a adăugat MiniPlayerul și, mai ales, secțiunea Urmează.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

iOS 17.2.1 a fost lansat pentru iPhone

iOS 17.2.1 a fost lansat marți seară de către Apple și este disponibil, așadar, pentru utilizatorii modelelor...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.