iOS 8.4 mută cărțile audio în aplicația iBooks

- Publicitate -

Compania Apple a lansat astăzi prima versiune beta a iOS 8.4, pe care o oferă dezvoltatorilor de aplicații cu scopul de a testa noua aplicație Muzică pentru iPhone, iPad și iPod touch. Vorbim despre o aplicație refăcută, care include acum multiple funcționalități noi și importante pentru utilizatorii de iOS și care va fi probabil elementul central al actualizării, atunci când ea va fi oferită publicului.

Dar așa cum era de așteptat, aplicația Muzică nu este singura noutate a iOS 8.4, care mai aduce schimbări semnificative pentru utilizatorii care obișnuiesc să asculte cărți audio descărcate de pe iTunes Store sau sincronizate cu aplicația iTunes pentru computere. Procesul de modificare a aplicației Muzică a determinat-o pe Apple să facă o modificare logică și să mai reducă din confuzia utilizatorilor.

Dacă până în iOS 8.3 toate cărțile audio erau stocate în aplicația Muzică, ceea ce înseamnă că bibliotecile utilizatorilor erau divizate în două aplicații, în iOS 8.4 aceste cărți sunt puse laolaltă cu cărțile digitale descărcate de pe iBooks Store. Asta înseamnă că începând cu această versiune a iOS vei putea să asculți cărți audio din iBooks și tot acolo le vei putea organiza alături de cărțile digitale (desigur, ele vor avea și o secțiune proprie în biblioteca iBooks).

Această mutare a cărților audio alături de cele digitale/clasice mai rezolvă o problemă care a apărut de mult timp. Odată cu lansarea iOS 7, utilizatorii care ascultă cărți audio au sesizat că nu mai pot vizualiza titlurile capitolelor și nici măcar nu le mai pot selecta rapid. iOS 8.4 în schimb va afișa în aplicația iBooks o listă de unde poți selecta capitolele dorite (afișate ca și piste numerotate – fără titlu momentan).

O altă noutate semnificativă pentru utilizatorii cărților audio este ecranul de redare a lor. Acesta nu doar că este redesenat, împrumutând aspectul din noua aplicație Muzică, dar oferă utilizatorilor două moduri de a derula rapid înainte și înapoi prin cărțile audio. Pe lângă butoanele dedicate, utilizatorii pot derula/schimba pista/capitolul glisând pe coperta cărții audio din ecranul În redare.

La fel ca și în cazul aplicației Muzică, s-ar putea să existe și pentru cărțile audio o serie de probleme de funcționare în prima versiune beta a iOS 8.4 – până acum nu am descoperit niciuna.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 17.2.1 a fost lansat pentru iPhone

iOS 17.2.1 a fost lansat marți seară de către Apple și este disponibil, așadar, pentru utilizatorii modelelor...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.