Apple și IBM anunta Watson Health Cloud – o platformă pentru susținerea cercetării în domeniul sănătății

0
341

Screenshot-223-800x346

Partenerul Apple, IBM, a anunțat în cursul zilei de astăzi lansarea Watson Health Cloud, o platformă proiectată pentru a oferi fizicienilor, cercetătorilor, asiguratorilor și companiilor care lucrează în domeniul sănătății o soluție sigură și deschisă pentru stocarea datelor de sănătate. Platforma facilitează partajarea securizată a datelor prin compatibilitatea cu mai multe modalități de intrare a lor – de la intrarea din dispozitivele de înregistrare a activității fizice, la intrarea din dispozitivele medicale conectate și până la înregistrările medicale create de către doctori.

Noul proiect al celor de la IBM o are oarecum în centru și pe compania Apple, deoarece Watson Health Cloud va oferi o platformă cloud securizată și analitice inclusiv pentru aplicațiile HealthKit și ResearchKit. Ea va stoca datele introduse de utilizatori în aplicațiile pentru iOS și va oferi cercetătorilor în domeniul medical o soluție de stocare a datelor cu funcționalități sofisticate de analiză a datelor.

[pull_quote_center]IBM și Apple își vor extinde parteneriatul lor original pentru a aduce servicii de cloud și analitice în HealthKit, ResearchKit și dispozitivele iOS. IBM va furniza o caracteristică de cercetare sigură cu platforma Watson Health Cloud, care va permite cercetătorilor să stocheze, strângă și modeleze informațiile personale anonime colectate de la utilizatorii iOS care au ales să contribuie cu date personale la cercetările medicale. [/pull_quote_center]

ResearchKit este o platformă de tip sursă deschisă introdusă de către Apple în luna martie care permite utilizatorilor să ajute cercetătorii în domeniul medical cu date prețioase care în mod normal ar fi colectate în ani de zile. O grămadă de aplicații au fost deja dezvoltate pe baza acestei platforme, iar utilizatorii pot alege pe care să le descarce și să susțină cercetarea. HealthKit pe de altă parte este o platformă care a fost introdusă alături de aplicația Sănătate în iOS 8 și care preia toate datele de sănătate înregistrate și stocate în aplicații și le afișează într-un singur loc. Platforma pune apoi la dispoziție aceste date nu doar utilizatorilor, ci și altor aplicații de la terți (cu acordul utilizatorului).

Primul parteneriat dintre Apple și IBM a fost anunțat în vara anului trecut și are scopul de a crește vânzările ambelor companii în domeniul întreprinderilor. Până acum, 22 de aplicații au fost lansate mulțumită acestui parteneriat, iar peste 50 de companii din diferite industrii le folosesc.

- Reclamă -