O ofertă de loc de muncă la Apple indică intenția companiei de a lansa un motor de căutare

0
65

Apple a postat luni pe site-ul său web o ofertă de loc de muncă în care anunță că este în căutarea unui manager de proiect pentru „Apple Search”, trezind astfel speculațiile din jurul lansării unui motor de căutare special pentru plaformele OS X și iOS.

apple search siriDescoperită de Cult of Mac, oferta de loc de muncă descrie faptul că Apple este în căutarea unor aplicanți care să fie „tehnici, determinați și creativi”, având abilitatea de a „administra proiectele de operare din spatele unei platforme de căutare pusă la dispoziția a sute de milioane de utilizatori”.

Deși site-ul Apple listează oferta ca fiind postată pe data de 2 a lunii februarie, alte site-uri de căutare a locurilor de muncă ne arată că ea a fost inițial publicată la mijlocul lunii noiembrie din 2014. Mai mult, o ofertă similară de loc de muncă a fost postată de Apple la mijlocul lunii ianuarie din anul curent, iar aceasta ne indică faptul că ambele joburi s-ar putea referi mai degrabă la sugestiile Spotlight decât la un motor de căutare Apple competitor celui oferit de Google. Cerințele celor două locuri de muncă includ referiri la regulile după care funcționează actuala platformă de căutare a Apple din iOS și OS X, Spotlight.

Deși reușesc să capteze atenția presei și a aplicanților din cauza folosirii termentului „Apple Search”, este puțin probabil ca cele două oferte de locuri de muncă să se refere la lansarea unui motor de căutare pentru web al Apple mai degrabă decât la îmbunătățirea căutării Spotlight. La fel ca și brevetele de invenție, ofertele de loc de muncă pot fi de multe ori înșelătoare și chiar dacă arată indirect intenția companiei americane de a lansa sau îmbunătăți unele caracteristici ale produselor sale, nu totdeauna se întâmplă acest lucru.

Pe o piață în care Google deține supremația este puțin probabil ca un nou motor de căutare să izbească. Cu toate acestea, Apple ar putea reduce din importanța Google anul acesta, când urmează să stabilească un alt motor de căutare implicit în Safari pe Mac și iOS.

- Reclamă -