Apple Watch nu depinde complet de iPhone. Ceasul se poate conecta și singur la Wi-Fi

0
1288

Captură de ecran din 2015.04.09 la 20.36.34

În cursul zilei de ieri vă prezentam primele recenzii ale Apple Watch publicate de o serie de site-uri mari de peste Ocean. Printre ele s-a numărat și recenzia lui David Pogue de la Yahoo! Tech, acesta împărtășind o opinie, în linii mari, asemănătoare cu cea a celorlalți jurnaliști, în sensul că a fost de acord cu faptul că Apple Watch este cel mai bun smartwatch, dar și că nu toată lumea are nevoie de unul.

În cadrul recenziei sale, Pogue a făcut și câteva observații importante despre Apple Watch, una dintre acestea fiind legată de aspectele conexiunilor wireless ale ceasului. În primul rând, în săptămâna în care a putut testa ceasul, jurnalistul a descoperit că unele dintre caracteristicile de bază care depind mai mereu de iPhone, cum ar fi trimiterea și primirea de mesaje text sau desene, accesarea Siri și nu numai, pot funcționa chiar dacă smartphone-ul Apple este descărcat, oprit sau nu este în apropriere. Acest lucru este posibil aparent numai când ceasul este în raza unei rețele Wi-Fi cunoscute, el având capacitatea de a se conecta și singur la rețeaua respectivă pentru a-i oferi utilizatorului acces la acele funcționalități ce depind de Internet. Același lucru constatat de Pogue de la Yahoo Tech a fost notat și în recenzia publicată de Geoffrey Fowler pe The Wall Street Journal.

O altă caracteristică interesantă ce ține de conectivitatea Apple Watch și care a fost sesizată de David Pogue este comunicarea cu iPhone, care se va face atât prin Bluetooth, cât și prin Wi-Fi. Acest lucru înseamnă că dacă iPhone-ul va ieși din raza de acțiune a Bluetooth-ului, ceasul se va conecta automat la el atât timp cât cele două dispozitive sunt conectate la aceeași rețea Wi-Fi.

Deși importante, despre aceste caracteristici ale Apple Watch compania Apple nu a vorbit până acum nici măcar în materialele de prezentare de pe site-ul său web. Capacitatea ceasului de a se conecta automat la rețelele Wi-Fi cunoscute se va dovedi în special a fi importantă pentru utilizatori mai ales atunci când va fi posibilă instalarea de aplicații direct pe ceas.

- Reclamă -