Ecranul de safir al Apple Watch rezistă eroic chiar și în fața unei bormașini

0
219

Screenshot-247-800x449

Câteva ore ne mai despart de momentul în care Apple Watch va fi disponibil la precomandă și va putea fi testat în magazinele companiei Apple pe bază de rezervare, iar dacă ieri vă prezentam primele recenzii ale dispozitivului, astăzi avem ocazia de a vedea împreună un prim clip video care testează duritatea ecranului de safir și care îți va face cu siguranță mai ușoară alegerea dintre un Apple Watch Sport și un Apple Watch (atât timp cât banii nu sunt problema).

Site-ul web iPhonefixed a obținut unul dintre ecranele de safir produse de un furnizor pentru Apple Watch și a decis să pună la încercare componenta care în mod normal ar fi acoperit ecranul Retina al unui Apple Watch din oțel inoxidabil sau aur. Vorbim despre ecranul de safir de 38 mm, care potrivit mineralogiei ar trebui să fie foarte dur și rezistent.

Punând componenta din safir pe un perete de cărămidă, cel care a făcut testul de rezistență a început ușor încercând să o zgârie cu o monedă și fiindcă nu a reușit a folosit, pe rând, chei și un șmirghel. Niciunul dintre cele trei obiecte nu a reușit să provoace stricăciuni ecranului, așa că ulterior s-a folosit un ciocan și chiar o bormașină cu burghiu. Surprinzător sau nu, micul ecran a rezistat eroic testului, dovedindu-se imposibil de zgâriat sau spart indiferent de metodele la care s-a recurs.

În materialele de promovare a ceasului, compania Apple descrie safirul care acoperă ecranul modelelor din oțel inoxidabil și aur ca fiind un material ”ideal pentru protejarea ecranului Retina” al Apple Watch, datorită faptului că este al doilea cel mai dur material transparent pe scara lui Mohs, după diamant. Cu alte cuvinte, ecranul Apple Watch nu va putea fi zgâriat decât folosind un diamant natural.

Notă: Dacă nu poți vedea clipul de mai sus, accesează acest link.

Din moment ce acesta va fi probabil cel mai popular model de Apple Watch, ar fi fost interesant ca și ecranul ceasului din aluminiu să fi fost supus aceluiași test. După cum probabil că știți, colecția Apple Watch Sport are un ecran protejat cu o sticlă întărită cu ioni x, care ar trebui să fie rezistentă la zgârieturi și impact aproape la fel de bine ca și sticla de safir.

- Reclamă -