La sfârșitul anului trecut compania Google prezenta noua aplicație Calendar pentru utilizatorii de dispozitive cu Android, promițând în același timp că va lansa și o versiune pentru iOS a acesteia. Americanii s-au ținut ca de obicei de cuvânt, iar la începutul acestei săptămâni au publicat pe App Store România noua aplicație Calendar pentru iPhone, care, din multe puncte de vedere, este similară aplicației pentru Android.

Această aplicație îți oferă posibilitatea de a-ți organiza mai bine fiecare zi în parte, afișând evenimentele din calendarele tale într-un mod destul de diferit comparativ cu aplicația preinstalată Calendar de pe iPhone. Designul aplicației Google Calendar se încadrează în linia de design adoptată de către Google odată cu lansarea Android 5.0 Lollipop, deci vorbim despre o interfață modernă, curată și care se bazează pe animații ce ne încadrează în spațiu.

Una dintre caracteristicile principale ale acestei aplicații este Vizualizarea programărilor, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și vedea rapid toate evenimentele din calendar cu poze/ilustrații și hărțile care arată locul în care trebuie să ajungă. În plus, aplicația include și evenimentele din Gmail, astfel că zborurile, rezervările la hotel, biletele la concerte sau rezervările la restaurante incluse în e-mailurile primite în contul de Gmail vor fi automat adăugate în calendarul tău și afișate de aplicație.

Captură de ecran din 2015.03.11 la 10.15.28

În ceea ce privește crearea de evenimente, noua aplicație Calendar te va ajuta să finalizezi această sarcină mai rapid, oferindu-ți sugestii inteligente pentru titlurile evenimentelor, locurile în care se desfășoară și chiar persoanele pe care să le iei cu tine.

Și la fel ca în cazul aplicației Calendar pentru iPhone, aplicația celor de la Google îți oferă modalități diferite de a vizualiza evenimentele – de la vizualizarea fiecărei zile, la vizualizarea evenimentelor din mai multe zile în același timp. Un alt element comun cu aplicația preinstalată a iOS, este faptul că și aplicația Google acceptă nu doar calendarele Google, ci și altele, cum ar fi calendarele Exchange sau iCloud, așa că toate evenimentele pe care le ai deja în aplicația Calendar pentru iOS vor fi automat incluse în aplicația Google.

Aplicația Google Calendar este disponibilă pe App Store într-un format optimizat doar pentru iPhone (inclusiv pentru iPhone 6 Plus și iPhone 6), fiind însă compatibilă doar cu dispozitivele care rulează iOS 7.0 sau o versiune ulterioară. Dimensiunea aplicației este de 40,2 MB. Google Calendar a fost tradusă și în limba română.

- Reclamă -