Cum să faci ecranul unui iPhone sau iPad să afișeze totul în alb și negru – Tutorial

1
7357

iOS 8 îți permite să transformi orice iPhone sau iPad compatibil într-un dispozitiv cu ecran alb-negru, precum cele din urmă cu aproximativ 15 ani. Mulțumită unei opțiuni implementate de către Apple în configurările sistemului de operare, utilizatorii pot face ca ecranele dispozitivelor lor să afișeze totul în tonuri de alb și de negru.

Numită ”Tonuri de gri”, noua funcționalitate a iOS 8 a fost creată nu neapărat pentru nostalgici, ci pentru aceia cu probleme de vedere, fiind inclusă astfel în meniul Accesibilitate al aplicației Configurări. Ea se va dovedi grozavă pentru acromatopsici, deoarece va face mai simplă interpretarea și distingerea elementelor de pe ecran, decât dacă ar fi colorate cum sunt implicit.

În cazul în care ai probleme de vedere, vrei să experimentezi un nou mod de a vizualiza lucrurile pe ecranul dispozitivului cu iOS, dorești să păcălești pe un prieten care folosește iPhone sau iPad ori ești nemulțumit de autonomia bateriei terminalului tău – pentru că, în teorie, ar trebui ca energia consumată de ecran în modul Tonuri de gri să fie mai redusă decât în mod normal – , atunci urmează pașii de mai jos pentru a vedea cum să activezi funcționalitatea.

Cum să activezi funcția Tonuri de gri pe iPhone sau iPad

Cerințe

  • Un dispozitiv iPhone 4s (sau mai recent), iPad 2 (sau mai recent) sau iPod touch generația a 5-a, care are instalat iOS 8.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare

Activare

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. Atinge General;general configurari
  3. Atinge Accesibilitate;IMG_2180
  4. Comută pe verde (I-activat) butonul din dreptul opțiunii Tonuri de gri – este amplasat în prima secțiune, intitulată Vedere.FullSizeRender

Schimbarea va fi vizibilă de îndată, toate culorile dispărând indiferent de aplicațiile, meniurile sau paginile web pe care le vei accesa. Și fiindcă tot ceea ce apare pe ecran este alb, negru sau gri, ar fi o idee bună să activezi etichetele I/O pentru comutatoare, precum și textele aldine.

O mențiune importantă legată de funcționalitatea Tonuri de gri este că ea nu afectează în niciun fel imaginile. Așadar, niciuna dintre imaginile disponibile deja, precum nici acele fotografii sau videoclipuri pe care le înregistrezi având activat modul Tonuri de gri nu vor fi capturate în alb și negru. Același lucru se întâmplă și în cazul capturilor de ecran. Deși ele apar alb și negru atât timp cât modul este activat, la importarea lor pe un dispozitiv ce afișează culorile ori la dezactivarea modului, toate imaginile vor avea culorile surprinse de cameră.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.