Apple urmează să organizeze un eveniment media important la sfârșitul lunii februarie

0
148

Se pare că Apple ne pregătește o surpriză destul de importantă luna aceasta. Compania americană plănuiește organizarea unui eveniment media special în cursul lunii februarie, scrie site-ul web iGen. Sursele citate de francezi, care s-au dovedit a fi de încredere în ultimul timp, sugerează faptul că evenimentul va avea loc chiar în ultima săptămâna a acestei luni, data discutată acum fiind cea de 24 februarie – o zi de marți.

Deși nu ne sunt oferite prea multe detalii legate de eveniment, câteva produse importante ale companiei americane așteaptă să fie prezentate. Unul dintre acestea este în mod cert Apple Watch, deoarece conferința din luna septembrie a anului trecut nu ne-a adus câteva informații esențiale legate de acest produs. Printre acestea se numără prețul pentru toate modelele, autonomia bateriei și data exactă de lansare, precum și țările ce vor face parte din primul val. Recent am aflat de la directorul general al companiei Apple, Tim Cook, că Apple Watch va fi pus în vânzare în luna aprilie a acestui an, însă Apple trebuie să anunțe și ziua începând cu care va fi disponibil ceasul în magazine.

Un alt produs care ar putea fi lansat în cadrul conferinței este viitoarea generație de MacBook Air. De luni bune se zvonește că Apple pregătește lansarea unui nou model de MacBook Air, mai subțire și mai performant, iar un analist spunea săptămânile trecute că acest laptop va ajunge în magazine în luna martie a acestui an. Ori organizarea unei conferințe la sfârșit de februarie este una logică pentru a prezenta noul computer. Acest MacBook cu ecran Retina de 12 inchi a fost prezentat recent într-o serie de prototipuri create pe baza unor informații venite din interiorul Apple și tot atunci am aflat că el va avea procesoare Intel Broadwell Core M, un conector USB Type-C, o tastatură și un trackpad modificate, precum și un nou sistem de răcire care nu folosește ventilatoare.

Separat de MacBook-ul cu ecran de 12 inchi, se zvonește că Apple mai pregătește lansarea unui iPad Pro. Numeroase persoane sugerau că lansarea tabletei ce va avea un ecran de 12,9 inchi sau 12,2 inchi va avea loc în primăvara acestui an, așa că prezentarea în februarie are sens. Această tabletă urmează să fie echipată cu un procesor Apple A9 sau Apple A9X, mai rapid decât actualele Apple A8X și cu patru difuzoare. Prea multe caracteristici legate de ea nu se cunosc momentan, însă o carcasă de protecție apărută recent pe Internet sugera faptul că tableta va păstra, în linii mari, designul actualului iPad Air 2.

În fine, același eveniment din 24 februarie ar putea să aducă prezentarea iOS 8.2 și a caracteristicilor ținute ascunse de Apple până acum. Așa cum a făcut și cu iOS 8.1, când a dezvăluit noutățile în cadrul conferinței de prezentare a iPad Air 2 și iPad mini 3, la câteva săptămâni după ce oferise prima versiune dezvoltatorilor, Apple ar putea prezenta acum funcționalitățile noi din iOS 8.2, precum și data exactă de lansare.

În confirmarea acestui zvon vine un altul apărut zilele trecute potrivit căruia Apple a cerut unora dintre dezvoltatori să pregătească aplicațiile pentru ceas până la mijlocul lunii februarie. Data limită până la care se așteaptă trimiterea lor spre publicare pe App Store ar fi 12 februarie. Ori această informație este confirmată de cea apărută azi, aceasta arătându-ne motivul grabei companiei Apple.

Așadar, rămâne de văzut dacă Apple va organiza o conferință peste aproximativ 3 săptămâni. Dacă o va face, atunci săptămâna viitoare sau cel mai târziu peste două săptămâni, vom afla de la jurnaliștii invitați.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.