Vechiul rival și partener, în același timp, al companiei Apple, Samsung urmează să fie responsabil de o nouă versiune a unei componente esențiale din dispozitivele iOS. Re/code scrie că gigantul sud-coreean va produce cipurile Apple A9 care vor echipa viitoarele modele de iPhone și iPad.

În ultimele săptămâni au existat numeroase informații contradictorii legate de producătorul cipului Apple A9 din viitoarele dispozitive. Dacă cele mai multe indicau faptul că Samsung a fost contractată pentru producția acestor cipuri, unele ne sugerau că în continuare cei de la Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) vor produce system-on-a-chipurile pentru iPhone și iPad. Acestea din urmă se bazau cel mai probabil pe dorința Apple de a diversifica furnizorii de componente pentru produse astfel încât să depindă tot mai puțin de Samsung, dar și pe parteneriatul dintre Apple și TSMC din urmă cu doi ani. În ciuda dorinței Apple evidente de a se depărta tot mai mult de Samsung, anul trecut am văzut că totalul comenzilor de cipuri Apple A8 și Apple A8X pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus și iPad Air 2 a fost împărțit între Samsung și TSMC.

Motivul pentru care Apple nu s-a bazat anul acesta pe TSMC pentru producerea de cipuri A9 este acela că producătorul taiwanez nu are nici pe departe aceeași capacitate de producție a cipurilor pe 14 nanometri, precum Samsung. Cipurile din seria A9 vor fi primele care vor folosi procesul de fabricație mai eficient pe 14 nanometri și ținând cont de cererea extrem de mare de dispozitive, comenzile vor trebui satisfăcute foarte rapid și în număr foarte mare, lucru pe care aparent, momentan, doar Samsung îl poate face. Potrivit celor de la Re/code, cipurile fabricate folosind procesul pe 14 nenometri vor fi mai mici și vor consuma mai puțină energie decât cele pe 20 de nanometri care echipează actualele modele de iPhone și iPad.

Deși Samsung sau Apple nu au comentat nimic în legătură cu această situație, directorul general al companiei Samsung, Dr. Kinam Kim, a confirmat indirect spusele celor de la Re/code în luna octombrie a anului trecut. El spunea pe atunci că profiturile Samsung vor crește simțitor datorită creșterii cererii de cipuri pe 14 nanometri.

Noile cipuri Apple A9 vor echipa cel mai probabil viitoarele iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 3 și poate chiar iPad mini 4, ce urmează să fie prezentate și lansate spre sfârșitul anului.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.