Apple se pregătește de lansarea viitoarelor dispozitive iPhone și iPad, iar după ce a purtat negocieri cu diverși producători de semiconductoare, se pare că într-un final compania americană a ales ca procesoarele dispozitivelor iOS pe care le va lansa în 2015 să fie produse de către Samsung. În urma unui acord încheiat cu compania Apple, gigantul din Coreea de Sud va începe producția procesorului Apple A9 la o fabrică din Austin, Texas, potrivit publicației coreene ET News citată de The Verge.

Compania Samsung urmează să se ocupe de producerea celor mai multe cipuri Apple A9 folosind un proces de fabricație pe 14 nanometri, TSMC fiind o altă companie contractată pentru a produce cipurile suplimentare, în eventualitatea în care va fi nevoie de ele.

Informațiile venite astăzi de la publicația coreeană au fost confirmate luna trecută chiar de către directorul companiei Samsung Electronics, Kim Ki-nam, care a declarat că vor începe să producă procesoare pe 14 nanometri pentru Apple și că acest lucru va avea un imens impact pozitiv asupra Samsung.

În trecut au existat numeroase informații referitoare la rivalitatea dintre TSMC și Samsung cu privire la producerea de componente pentru viitoarele dispozitive Apple. Dacă TSMC a câștigat lupta în ceea ce privește cipurile Apple A8 și Apple A8X de pe iPhone 6/6Plus, respectiv iPad Air 2, compania taiwaneză nu a reușit să câștige și comenzile pentru viitoarea generație a cipurilor.

Cipul Apple A9 urmează să fie implementat în dispozitivele iPhone și iPad pe care Apple le va lansa cel mai probabil începând cu toamna anului viitor. Viitorul cip ar trebui să fie superior nu doar cipului Apple A8, ci și cipului Apple A8X cu trei nuclee și 2GB de RAM pe care îl are iPad Air 2.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.