După ce a fost nominalizat de către faimoasa revistă TIME la premiul Persoana anului 2014 și a pierdut acest titlu important în fața celor care au luptat cu Ebola, directorul general al Apple a câștigat un titlu similar acordat de un faimos ziar din domeniul financiar. Financial Times l-a numit pe Tim Cook Persoana anului 2014.

Unul dintre motivele pentru care Tim Cook a fost ales persoana anului de către Financial Times este modul în care el a călcat pe urmele lui Steve Jobs, anul 2014 fiind cel mai bun pentru el de când este director al Apple. Cook este lăudat pentru că a reușit să rămână pe poziții în ciuda atacurilor investitorilor activiști și a lipsei de încredere a multor persoane în el și modul în care ar putea readuce succesul la Apple fără Steve Jobs.

Tim Cook este lăudat pentru faptul că a adus la Apple în decursul ultimului an o serie de persoane noi și a introdus câteva idei noi, iar aceasta a fost una dintre forțele care au împins gigantul din Cupertino către succes în 2014. Mai exact, Cook și-a impus propriile valori și priorități în cadrul Apple, schimbând de la modalitatea în care compania fondată de Steve Jobs își administrează finanțele și până la implicarea în diferite probleme sociale, inclusiv cele legate de modul în care persoanele homosexuale (cum este și Cook) sunt tratate. În acest sens, Tim Cook este lăudat pentru faptul că a transformat Apple în așa sens încât nu mai ține cont de rasă, sex sau orientare sexuală atunci când angajează persoane noi. În ultimele luni au fost angajate la Apple multe femei în funcții pe care până acum le ocupau doar bărbați, iar Angela Ahrendts, fostul director general a Burberry, este unul dintre cele mai bune exemple.

Produsele pe care compania Apple le-a lansat în 2014 și celelalte realizări sunt și ele notate ca și motive pentru care Tim Cook a primit titlul de persoana anului. Deși Cook nu este la fel de implicat în procesul de dezvoltare a produselor Apple ca și predecesorul său, Financial Times îl laudă pentru succesul pe care îl au iPhone 6 și iPhone 6 Plus, dar și pentru lansarea Apple Watch – primul produs revoluționar post-Steve Jobs. Achiziționarea companiei Beats este și ea trecută pe lista realizărilor Apple și ale lui Tim Cook din 2014, iar pentru a vedea toate motivele pentru care directorul general al companiei Apple a primit titlul de Persoana anului 2014, citiți întregul articol al Financial Times.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.