Lansarea Apple Watch este o provocare mare pentru gigantul din Cupertino, însă așa cum menționa directorul general al companiei Apple la începutul acestei săptămâni, totul decurge conform planificării inițiale. Probabil tot conform aceleiași planificări, este nevoie de câteva dintre aplicațiile pe care le pregătesc dezvoltatorii de câteva luni.

MacRumors scrie că Apple a început să le ceară unor dezvoltatori de aplicații importanți, precum și partenerilor, să finalizeze și să pregătească pentru lansare pe App Store toate aplicațiile pentru Apple Watch compatibile cu iPhone până la mijlocul lunii februarie. Se pare că Apple ar fi cerut unuia dintre cei mai mari parteneri Apple Pay să pregătească o aplicație pentru iOS compatibilă cu WatchKit care să fie pregătită pentru publicarea pe App Store până pe 12 februarie.

Momentan nu se știe câți dezvoltatori au fost rugați de Apple să pregătească aplicațiile compatibile cu ceasul până la mijlocul lunii viitoare și care este motivul pentru care Apple ar face acest lucru. Se presupune însă că gigantul american și-ar dori să testeze ceasul și modul în care acesta funcționează și cu aplicațiile dezvoltate în afara campusului său. Astfel, compania ar primi o imagine mai bună asupra duratei de viață a bateriei și stabilității aplicațiilor care vor fi inițial compatibile cu ceasul.

Un alt motiv pentru care Apple ar putea dori o lansare mai timpurie a unor aplicații compatibile cu Apple Watch este de a le prezenta într-o viitoare demonstrație sau în cadrul unei conferințe. Cum un partener Apple Pay este rugat să finalizeze aplicația pentru ceas, putem presupune și că Apple ar putea dori să demonstreze modul în care sistemul de plăți poate fi folosit pe ceas. Legat de sistemul de plăți și modul de funcționare a acestuia, vor exista câteva diferențe importante față de versiunea pentru iPhone și iPad a Apple Pay. Cum ceasul nu are un cititor de amprente, el va folosi contactul cu pielea pentru a autoriza plățile, solicitând utilizatorilor să introducă un cod de fiecare dată când își pun ceasul pe mână.

Iar dacă vă gândiți că Apple ar putea cere să fie lansate aplicațiile până la jumătatea lunii februarie pentru că atunci va fi lansat ceasul, ei bine greșiți. Directorul general al companiei Apple a declarat la începutul acestei săptămâni că procesul de dezvoltare al ceasului decurge conform planului inițial, așa că el va ajunge în magazine în luna aprilie. Totuși, nu este exclus ca până atunci Apple să mai organizeze o conferință pentru prezentarea ceasului și a unor caracteristici ce nu au fost menționate în septembrie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.