În vara anului trecut compania Apple prezenta Galeria foto iCloud, o funcționalitate nouă adresată posesorilor de iPhone și iPad – dar care avea să fie disponibilă ulterior și pe web și Mac – ce sincronizează întregile biblioteci foto ale utilizatorilor, făcându-le disponibile simultan pe toate dispozitivele. Ca parte a lansării acestei caracteristici iCloud noi, precum și a extinderii funcționalității aplicației Poze de pe iOS, compania Apple a anunțat intenția de a lansa două versiuni noi ale aplicației Poze. Una este adresată browserelor web și este disponibilă din toamnă, iar cealaltă este adresată computerelor Mac.

Apple ne-a surprins pe toți atunci când, în vara anului trecut, a anunțat utilizatorii de Mac că va înceta procesul de dezvoltare al aplicațiilor Aperture și iPhoto pentru Mac. Oficialii companiei americane afirmau la acea dată că deși se va înceta procesul de dezvoltare al acestor aplicații, o parte dintre funcționalitățile lor vor fi incluse în noua aplicație Poze pentru OS X, care va reprezenta o combinație foarte bună între cele două și aplicația Poze pentru iOS.

Problema este că deși aparent procesul de dezvoltare al aplicațiilor iPhoto și Aperture pentru Mac a fost încheiat, utilizatorii care au făcut upgrade la OS X Yosemite nu au primit încă aplicația Poze mult așteptată. Și probabil că nici nu o vor primi foarte curând.

Dacă inițial compania Apple afirma că noua aplicație Poze pentru computerele Mac cu OS X Yosemite și versiunile ulterioare va fi publicată „la începutul anului 2015”, acum a ajuns parcă să o renege. Până în momentul de față, pe site-ul Apple de prezentare a produselor sale existau două mențiuni în legătură cu aplicația Poze pentru OS X. Una dintre ele era în cadrul paginii Poze iCloud și una în cadrul paginii care ne prezintă continuitatea OS X Yosemite. Ambele mențiuni au fost recent eliminate de compania Apple, iar acum niciunde pe site-ul ei nu vei mai găsi o mențiune în legătură cu această aplicație.

„Niciunde”, dar cu o singură excepție. Un document de asistență Apple, care ne prezintă Biblioteca foto iCloud, a fost actualizat recent pentru a modifica specificația pentru lansarea aplicației Poze din „Începutul anului 2015” în „Disponibil la o dată ulterioară”.

Dacă săptămâna aceasta am aflat ce înseamnă în vocabularul Apple „Începutul anului” – primele 4 luni -, acum nu știm dacă aplicația Poze va mai fi lansată până în aprilie sau dacă va mai ajunge vreodată în OS X, și când. Există posibilitatea ca Apple să fi amânat lansarea aplicației până la OS X 10.11, așa că dacă încă mai sperați să lanseze Apple acea aplicație pentru Poze, atunci ar fi bine să căutați alternative pentru câteva luni.

- Reclamă -