Lansând la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut iOS 8.2 și Xcode 6.2 beta, compania Apple a furnizat dezvoltatorilor de aplicații toate instrumentele necesare dezvolării de aplicații și software compatibil cu Apple Wacth. În ciuda faptului că au trecut de atunci mai bine de două luni, remarcam recent că nu foarte mulți dezvoltatori și-au arătat proiectele la care lucrează, graficienii fiind cei mai activi în această perioadă de timp și prezentându-ne modul în care ar putea arăta diferite aplicații extrem de populare pe ceas.

Astăzi însă o aplicație terță pentru autovehiculele electrice Tesla creată de către Eleks Labs a fost prezentată de dezvoltatori oferindu-ne câteva dintre limitările și oportunitățile pe care le au dezvoltatorii cu prima generație a ceasului inteligent. Potrivit unuia dintre dezvoltatorii aplicații, capacitățile WatchKit – SDK-ul Apple Watch – nu se ridică la nivelul așteptărilor destul de ridicat după conferința de prezentare a ceasului. Această remarcă vine după ce în procesul de dezvoltare a unei aplicații pe care utilizatorii să o poată folosi pentru a controla o Tesla Model S prin Internet folosind un API al unui serviciu web, echipa a descoperit că multe dintre funcționalitățile ceasului nu sunt disponibile la acest moment.

[pull_quote_center]Apple nu răsfață dezvoltatorii cu un număr mare de funcționalități și instrumente.[/pull_quote_center]

Printre funcționalitățile ceasului pe care dezvoltatorii au remarcat că nu sunt disponibile și în WatchKit se numără cele legate de giroscopul, accelerometrul, difuzorul, microfonul și motorul haptic al ceasului, folosit în demonstrațiile Apple, printre altele, pentru a furniza notificări tactile. Și în ciuda faptului că ecranul Apple Watch este sensibil la atingere, dezvoltatorii aplicației pentru autoturismele Tesla remarcă faptul că doar Force Touch, care afișează meniuri contextuale, este disponibilă momentan.

Deși este, cel puțin pentru dezvoltatori, dezamăgitor că Apple nu oferă acces la toate funcționalitățile ceasului, creatorii aplicației Tesla ne prezintă și câteva dintre oportunitățile disponibile în momentul de față. Aplicația creată de ei aduce multe dintre funcționalitățile de control ale autoturismelor Tesla la încheietura mâinii tale. Ea poate afișa bateria autoturismului, temperatura și numărul de kilometri al mașinii, permite încuierea și descuierea mașinii, precum și pornirea farurulor. Pe lângă acestea, aplicația mai furnizează și alte afișaje legate de alimentare, climatizare, localizarea mașinii și condiția acesteia.

La final, trebuie să menționăm că directorul general al Apple a anunțat săptămâna aceasta că Apple Watch va fi lansat în luna aprilie a acestui an. Și așa cum s-a întâmplat și la modelele de iPhone și iPad inițiale, este normal ca și la Apple Watch să existe unele limitări pentru dezvoltatori, mai ales în cazul primului model. Acestea însă vor putea fi adresate prin actualizări software.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.