iTunes este unul dintre cele mai populare playere media și nu pentru faptul că ar avea extraordinar de multe funcționalități de control a redărilor audio și video, ci pentru simplitatea caracteristică programelor software create de Apple și pentru necesitatea instalării și folosirii lui împreună cu un iPhone, iPad sau iPod touch.

Pe lângă accesul la magazinele online ale Apple – iTunes Store și App Store – de unde poți achiziționa conținut, iTunes îți permite să stochezi toate fișierele media preferate, să le redai și chiar să le sincronizezi cu dispozitivele iOS sau să le partajezi cu un alt computer conectat la aceeași rețea Wi-Fi, ce folosește iTunes (prin Partajarea casnică). Partea bună a acestui program este că nu condiționează descărcarea conținutului stocat de pe iTunes Store, așa că dacă ai, de exemplu, melodii descărcate din alte surse pe computer și vrei să înlocuiești playerul tău media actaul cu iTunes, atunci o vei putea face fără probleme.

O situație în care va trebui să adaugi conținut media, de nevoie, în iTunes este aceea în care vrei să îl transferi pe un iPhone, iPad sau iPod touch. Astfel, dacă, de exemplu, vrei să adaugi toată biblioteca ta muzicală de pe computer pe dispozitivul cu iOS, o vei putea face cu condiția să o ai adăugată în iTunes.

Iar dacă te întrebi cum poți adăuga biblioteca muzicală în iTunes, răspunsul este în pașii ce urmează:

Cum să adaugi melodiile de pe computer sau de pe CD în iTunes pe Mac sau PC

Cerințe

  • Un computer:
    • Mac: procesor Intel Core, 400 MB liberi pe disc
    • PC: procesor Intel sau AMD tactat la 1 GHz și 512 MB de RAM (sau superior) și 400 MB spațiu liber pe disc
  • Sistem de operare:
    • OS X: 10.7.5
    • Windows: XP Service Pack 3 sau mai recent, Vista, Windows 7 sau Windows 8 pe 32 sau 64 de biți (Windows 10 este, de asemenea compatibil)
  • Cea mai recentă versiune de iTunes – poate fi descărcată de aici:  http://www.apple.com/ro/itunes/download/

Adaugă melodii stocate local pe computer în iTunes

iTunes îți permite să adaugi fișiere digitale audio sau video de pe computer direct în biblioteca muzicală iTunes. Poți adăuga fișiere audio care sunt într-unul dintre formatele următoare: AAC, MP3, WAV, AIFF, Apple Losseless sau Audible.com (.aa). Iar dacă ai conținut WMA neprotejat, atunci iTunes pentru Windows va putea să convertească pentru tine fișierele respective într-unul dintre aceste formate. Pe partea video, iTunes acceptă formatele QuickTime și MPEG-4. Pentru a adăuga un astfel de fișier de pe computer în iTunes, urmează pașii de mai jos:

  1. Deschide aplicația iTunes de pe computerul tău;itunes 12
  2. Din meniul Fișier, efetuează una dintre selecțiile următoare:
    1. Mac: Adaugă în bibliotecă (sau Comandă+O);Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.32.40
    2. Windows: 
      1. Adaugă fișiere în bibliotecă… (sau Control+O);
      2. Adaugă un folder în bibliotecă…Captură de ecran din 2015.02.02 la 12.45.22
  3. Navighează printre fișierele de pe computerul tău și caută fișierul sau dosarul care conține melodiile pe care dorești să le adaugi în iTunes. Selectează-le și apoi fă clic pe Deschide.Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.33.26

După ce vor fi adăugate, toate melodiile vor putea fi accesate din biblioteca iTunes, secțiunea Muzică (poate fi accesată prin scurtătura Comandă/Control+1).

Adaugă melodii stocate pe CD-uri audio

  1. Deschide aplicația iTunes de pe computer și introdu CD-ul audio în drive-ul CD sau DVD al computerului tău;itunes 12
  2. Dacă PC-ul sau Mac-ul tău este conectat la Internet, iTunes va căuta în mod automat informații despre CD-ul introdus, cum ar fi numele pistelor, numele albumlui sau a artistului care interpretează melodiile. Acest lucru se va întâmpla, desigur, doar în cazul unor albume achiziționate din magazine;
  3. După introducerea CD-ului, o căsuță de dialog ar trebui să apară și să te întrebe dacă dorești să imporți acel CD. Dacă vrei să copiezi toate melodiile de pe acel CD în biblioteca iTunes, fă clic pe Da. Dacă nu dorești să copiezi chiar toate melodiile, atunci fă clic pe Nu. În acest caz, debifează din fereastra iTunes acele melodii pe care nu dorești să le sincronizezi și apoi fă clic pe butonul Importă CD-ul din partea dreaptă sus a ferestrei.Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.34.18Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.34.29
  4. Configurări importare. În mod implicit, conținutul importat va fi codificat din audio CD în format AAC la 128 kbps. Acest format este compatibil cu dispozitivele iOS. Dar dacă dorești să schimbi formatul, o vei putea face printr-un clic pe Importă utilizând și selectând formatul dorit. În aceeași fereastră poți modifica și alte câteva detalii despre importare. După ce ai terminat, fă clic pe OK.Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.34.38

Așteaptă finalizarea importării tuturor melodiilor selectate. După finalizare, vei putea elimina CD-ul din computerul tău și vei putea asculta toate melodiile salvate la tine pe computer.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua. Am un iphone 5s si a trebuit sa ii reinstalez softul si s-au pierdut tonurile de apel si melodiile pe care le-am cumoarat de la apple. De unde as putea sa le iau sa le pun din nou pe tel? In contul meu de pe itunes apar la achizitii in genul unei facturi unde apare data si suma platita dar fara a putea fi accesate melodiile. multumesc

    • În acest caz, e o problema destul de mare. În Romania nici în 2017 nu e disponibilă funcționalitatea Muzica în Cloud pe iTunes, deci utilizatorii nu pot redescarca muzica pe care au cumparat-o anterior. Știu, e foarte stupid, așa cum știu functionalitatea asta este disponibilă în tari precum Guineea-Bissau sau Grenada (lista poate continua). De aceea, singurul lucru pe care ți-l pot recomanda este sa iei legătura cu Apple și sa le prezinți problema, cerandu-le sa îți ofere posibilitatea de a redescarca muzica (cu tonurile de apel nu aș crede ca se poate, întrucât nici prin alte părți nu lasa utilizatorii sa le descarce din nou). În cazul în care ai avea un backup făcut pe iPhone înainte de a aparea problema, atunci ar fi mai simplu întrucât l-ai putea restaura pentru ca toată muzica sa fie din nou disponibilă pe iPhoneul tău.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.