Facebook anunță lansarea serviciului Facebook at Work adresat mediului de afaceri

0
66

În curând utilizarea Facebook la locul de muncă nu va mai fi sancționată de către superiori și asta deoarece gigantul din spatele celei mai mari rețele sociale de pe glob a anunțat în sfârșit intrarea pe segmentul de afaceri. Compania Facebook a anunțat lansarea serviciului FB@Work și o aplicație Facebook at Work care va oferi organizațiilor posibilitatea de a-și construi propriile rețele sociale pentru a facilita interacțiunile dintre angajați.

Disponibil momentan într-un sistem de testare publică adresat doar utilizatorilor din anumite șări, noul serviciu Facebook are ca și bază modul în care angajații companiei folosesc rețeaua de socializare pentru a planifica ședințe, partaja fișiere și colabora la diferite proiecte. Directorul de proiect, Lars Rasmussen a declarat într-un interviu acordat TechCrunch că echipa sa a lucrat la acest proiect în ultima decadă pentru a-l perfecționa și aduce într-o formă cât mai bună, iar pasul făcut astăzi este unul important în procesul de testare.

Facebook nu oferă momentan un preț al noului serviciu adresat companiilor, însă ne spune că momentan nu vor fi afișate reclame nici în aplicație și nici în versiunea pentru web și că utilizatorii îl vor putea folosi gratuit. Pe viitor, nu este însă exclus ca serviciul să afișeze reclame sau să devină unul plătit.

Vorbind despre modul în care este disponibil serviciul acum, ei bine nu totul este chiar așa de bine pus la punct. Aplicația Facebook at Work de exemplu va permite utilizatorilor să partajeze și să vizualizeze documente, însă nu va oferi și funcționalități pentru editare comună. Acestea, împreună cu alte caracteristici, vor fi implementate, potrivit companiei americane, pe parcurs. Măsurile de securitate sunt un element care, însă, va fi prezent în Facebook at Work de la început, potrivit companiei americane, care s-a asigurat până acum că datele personale ale utilizatorilor sau datele confidențiale ale companiei nu vor ajunge în public.facebook-work-1024x726

Utilizatorii care folosesc Facebook at Work vor trebui să își creeze conturi speciale pentru la serviciu care vor fi folosite în cadrul acestei aplicații, însă va exista opțiunea de a crea o legătură cu contul personal de Facebook astfel încât să fii mereu conectat la contul tău. Experiența va fi simplară celei pentru utilizatorii care folosesc Grupurile Facebook.

Serviciul Facebook at Work este din multe puncte de vedere similar grupurilor Facebook, iar un dezavantaj îl constituie faptul că la început se va adresa doar acelor companii care au peste 100 de angajați. Aplicația și pagina web pentru Facebook at Work au intefețe similare aplicației Facebook originale, așa că toată lumea va fi familiarizată cu modul în care funcționează și poate fi folosită.

Aplicația Facebook at Work este disponibilă pe App Store din unele țări și optimizată pentru dispozitivele iPhhone, însă nu este disponibilă și pe App Store România. Probabil că în lunile care urmează, serviciul va fi disponibil în și mai multe țări, inclusiv în România, permițând companiilor de la noi să își creeze un medii online particularizate care să eficientizeze munca angajaților.

  • Facebook at Work pentru iPhone – Gratuit – Descarcă acum (App Store SUA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.