Cum să blochezi cu un cod de acces / Touch ID / Face ID accesul la Facebook Messenger pe iPhone și iPad – Tutorial

- Publicitate -

Una dintre caracteristicile pe care Apple întârzie să le implementeze în aplicațiile de sistem și pe care foarte mulți utilizatori de iPhone, iPad și iPod touch o doresc este cea care ar permite blocarea cu cod de acces / Touch ID / Face ID a accesului la unele aplicații de sistem precum Mesaje, Poze, Telefon și nu numai. Din fericire, o astfel de caracteristică este disponibilă în tot mai multe aplicații de la terți, cea mai nouă fiind Facebook Messenger.

Începând cu versiunea 273.0 a Facebook Messenger pentru iPhone și iPad, a fost introdusă posibilitatea de a bloca accesul la această aplicație cu un cod de acces / Touch ID / Face ID, astfel încât, chiar dacă îți înmânezi dispozitivul cu iOS unei alte persoane, aceasta să nu poată deschide Messenger și să îți vizualizeze conversațiile.

Denumită App lock, noua funcționalitate a Facebook Messenger este descrisă în felul următor de către compania dezvoltatoare:

App lock îți permite să adaugi încă un strat de securitate pentru mesajele tale private, prevenind accesul altor persoane la ele. Această caracteristică opțională îți oferă siguranța de a ști că dacă un prieten sau membru al familiei are nevoie să împrumute telefonul tău, nu va putea să acceseze conversațiile tale [n.r. din Facebook Messenger].

Așadar, dacă dorești să restricționezi accesul la aplicația Facebook Messenger cu ajutorul scanării biometrice ori a codului de acces, urmează pașii de mai jos:

Cum să activezi App lock pentru a bloca accesul la Facebook Messenger cu un cod de acces / Touch ID / Face ID pe iPhone și iPad

De ce am nevoie pentru a urma activa funcționalitatea?

 • Un dispozitiv:
  • iPhone 4s (sau orice model mai recent).
  • iPod touch generația a 5-a (sau orice model ulterior).
  • iPad 2 (sau orice model ulterior)
  • iPad Air (toate modelele)
  • iPad mini (toate modelele)
  • iPad Pro (toate modelele)
 • Versiune minimă sistem de operare: iOS 9.0.
 • Aplicația Facebook Messenger actualizată la versiunea 273.0 (sau o versiune ulterioară). Aceasta poate fi descărcată de pe App Store urmând acest link.
 • Un cod de acces configurat pe dispozitivul tău cu iOS. De asemenea, este indicat, dar nu necesar, ca dacă dispozitivul tău are Face ID / Touch ID, să configurezi aceste funcționalități.

Activare App lock în Facebook Messenger

 1. Deschide aplicația Facebook Messenger de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone / iPad / iPod touch;facebook messenger pictograma icon
 2. Atinge imaginea de profil din colțul din stânga sus al ecranului;facebook messenger profil
 3. Atinge Privacy / Intimitate;intimitate privacy facebook messenger
 4. Atinge App lock / Blocare aplicație;facebook messenger blocare cod
 5. Comută pe activat / verde butonul din dreptul Require Face ID / Touch ID / passcode (Solicitați Face ID / Touch ID / cod de acces).facebook messenger blocare cod acces
 6. Dacă îți este solicitat accesul la Face ID / Touch ID, atinge OK. Notă: Facebook nu va putea accesa datele Face ID / Touch ID, scanarea făcându-se local pe dispozitiv și fiind transmis către aplicația Messenger dacă proprietarul dispozitivului cu iOS este cel care încearcă să acceseze aplicația.

Începând de acum, la fiecare accesare a aplicației Facebook Messenger de pe dispozitivul iPhone / iPad / iPod touch de pe care ai activat această funcție, va fi solicitată scanarea amprentei / feței / introducere cod de acces. Dacă dorești să lași un interval de timp până la blocarea aplicației, vei putea face acest lucru accesând același meniu App lock și atingând:timp blocare facebook messenger

 • 1 minute after leaving: va bloca aplicația la un minut după ce ai părăsit-o.
 • 15 minutes after leaving: va bloca aplicația la 15 minute după ce ai ieșit ultima oară din ea.
 • 1 hour after leaving: va bloca aplicația la o oră după ce ai ieșit din ea.
 • After I leave Messenger: va bloca aplicația imediat după ce ai ieșit din ea, ceea ce înseamnă că la fiecare reaccesare va trebui să îți scanezi amprenta, chipul sau să introduci codul de acces.

Rețineți că vor fi recunoscute și acceptate toate amprentele adăugate în configurările Touch ID, toate chipurile adăugate în configurările Face ID și codul de acces folosit la deblocarea ecranului dispozitivului iPhone / iPad. Cu alte cuvinte, oricine va putea să deblocheze ecranul dispozitivului tău cu iOS va avea acces și la Facebook Messenger.

Atunci când amprenta / chipul tău nu poate fi scanat din varii motive, îți va fi oferită posibilitatea de a tasta codul de acces.

Notă: chiar dacă activezi blocarea cu cod a aplicației Facebook Messenger, vei putea în continuare să răspunzi mesajelor din notificări și să preiei apelurile Facebook fără a fi nevoit să deblochezi aplicația.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

iOS / iPadOS 15.8.1 și iOS / iPadOS 16.7.5 / macOS 13.6.4 și macOS 12.7.3 au fost lansate

iOS 15.8.1, iPadOS 15.8.1, iOS 16.7.5 și iPadOS 16.7.5 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor...

Apple a lansat actualizarea 17.3 pentru HomePod

Odată cu lansarea iOS 17.3 / iPadOS 17.3, watchOS 10.3, macOS 14.3 și a tvOS 17.3, actualizări majore care introduc mai multe noutăți pe iPhone,...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.