Căștile care anulează zgomotele exterioare sunt printre cele mai căutate, iar companii precum Beats Electronics s-au făcut cunoscute și cu ajutorul unor sisteme foarte bune de anulare a zgomotelor. Marea problemă a acestui tip de căști este aceia că au nevoie de acumulatori sau baterii pentru a funcționa. Cu o rezolvare a acestei probleme a încercat să vină compania Apple atunci când a lansat un standard ce permite producătorilor să lanseze căști care se conectează la porturile Lightning și nu la jackurile tradiționale.

Târgul de electronică de la Las Vegas a fost locul în care au fost lansate printre primele căști ce se conectează la iPhone și iPad prin Lightning, iar Philips și Harman sunt doi dintre primii producători care ne arată de ce este util standardul Apple. Ambii producători de căști au lansat două dispozitive cu sisteme de anulare a zgomotelor ce folosesc conectorul Lightning în locul tradiționalului jack de 3,5mm, pentru a obține energia necesară direct de la iPhone, iPad și iPod touch și a elimina necesitatea unor baterii sau acumulatori.

Harman JBL Reflect Aware sunt o pereche de căști de tip ”în-urechi” create special pentru utilizarea în timpul efectuării de exerciții sportive. Acestea vin împreună cu o aplicație ce permite utilizatorilor de iPhone și iPad chiar să selecteze nivelul de anulare a zgomotelor, permițându-le astfel să îl reducă atunci când poartă discuții sau, de exemplu, merg cu bicicleta prin trafic ori să îl crească atunci când vor să asculte muzica dorită în locuri foarte gălăgioase. Aceeași aplicație va putea fi folosită și pentru a controla modul în care sunt distribuite sunetele și alte aspecte importante legate de căști. Prețul căștilor Harman JBL Reflect Aware este de 149 $.

Philips nu s-a lăsat mai prejos, lansând căștile de tip ”peste urechi” Fidelio NC1L care includ un sistem de anulare a zgomotelor similar celui de pe căștile Harman în sensul că permite controlarea nivelului de zgomot permis. Mai mult, aceste căști oferă utilizatorilor chiar și un mod specific de reducere a zgomotelor exterioare pentru apelurile telefonice. Și grație conexiunii prin Lightning, căștile nu doar că nu au nevoie de baterii, dar includ un convertor digital în analog pe 24 de biți care procesează sunetele și furnizează o calitate audio mai bună decât cea oferită implicit de dispozitivele iPhone și iPad. Prețul acesto căști Philips este un element care nu poate fi deloc neglijat, deoarece este foarte asemănător unei perechi de căști Beats – 299 $.

Un dezavantaj al căștilor care folosesc o conexiune Lightning este acela că reduc durata de viață a dispozitivelor la care sunt conectate, însă acest compromis este acceptabil în condițiile în care nu mai ai ce baterii să încarci sau să schimbi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.