Odată cu iOS 8, compania Apple a împins sistemul de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch și către partea de automatizare a locuințelor prin lansarea platformei HomeKit și a unor programe speciale pentru producătorii de accesorii pentru casă. De aceea, nu este deloc de mirare faptul că una dintre zonele cu cel mai mare interes la Târgul de Electronică de la Las Vegas din 2015 a fost cea de automatizare a locuințelor și foarte mulți comercianți au venit cu prototipuri sau chiar cu dispozitive ce vor intra în curând pe piață.

Marea parte a dispozitivelor de automatizare a locuințelor au fost MFi, deci compatibile cu HomeKit, așa că aduc o serie de noutăți importante pentru utilizatori. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale oricărui dispozitiv cu HomeKit este cea legată de controlul prin Siri al aparturilor, deoarece ea ne permite să încuiem sau să descuiem de la distanță ușile, să pornim sau să oprim becurile și să controlăm multe alte accesorii din casă chiar și de la distanțe foarte mari, folosindu-ne doar vocile și de o conexiune la Internet .

O mențiune foarte importantă legată de modul în care funcționează HomeKit pentru utilizatorii care vor să își controleze sistemele din casă de la distanțe foarte mari – dintr-un alt oraș sau dintr-o altă țară, de exemplu – este făcută de către cei de la The Verge. Așa cum intuiam încă de la lansarea unei actualizări pentru micul dispozitiv, un Apple TV este necesar să fie conectat pe rețeaua Wi-Fi de acasă pentru a putea controla de la distanțe foarte mari aparaturile compatibile din casă folosind Siri și asta deoarece el îndeplinește mai recent și funcția de centru pentru acestea.

Partea interesantă este că Apple TV este necesar în HomeKit doar pentru Siri. Astfel, utilizatorii care vor să controleze dintr-o altă țară, de exemplu, luminile din camera de zi, o vor putea face în continuare folosind doar o conexiune la Internet și aplicația specială pentru acele dispozitive HomeKit. În ceea ce privește dispozitivele Apple TV compatibile cu această specificație, potrivit celor de la The Verge, doar generația a treia este compatibilă și trebuie să aibă versiunea 7.0 a sistemului de operare (sau o versiune ulterioară) instalată.

În ceea ce privește lansarea dispozitivelor cu HomeKit, mulți dintre producători nu au reușit să dea date concrete de lansare, iar acest lucru se poate întâmpla și din cauza faptului că Apple nu a finalizat complet specificația, astfel încât să se asigure că toate dispozitivele vor funcționa corect și că nu vor exista breșe în sistem (foarte important acest lucru, mai ales având în vedere că anumite dispozitive vor permite încuierea și descuierea de la distanță a ușilor).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.