Inginerii companiei Apple au multe idei. Atât de multe, încât foarte puține dintre ele vor ajunge vreodată să fie folosite pe vreunul dintre produsele gigantului din Cupertino și cu atât mai puțin pe alte produse, deoarece au grijă să le înregistreze pentru a-i opri pe ceilalți să le fure și folosească. Anul 2014 a fost unul prolific în ceea ce privește brevetele de invenție înregistrate de către Apple, nu mai puțin de 2.003 fiind aprobate de către Oficiul pentru Brevete și Mărci al Statelor Unite ale Americii.

Informația vine de la IFI Claims Patent Services, care susține că Apple a înregistrat un salt impresionant anul trecut în privința patentelor înregistrate, apropriindu-se de topul primelor 10 companii cărora le-au fost înregistrate cele mai multe drepturi de proprietate intelectuală. Potrivit statisticilor IFI, creșterea companiei Apple față de anul trecut este de 12,8 procente, suficientă încât să ajungă acum să ocupe locul al 11-lea în acest top – o creștere cu două poziții față de 2013.Compania cu sediul în Cupertino ar fi putut ajunge pe locul al zecelea – ocupat de Panasonic – dacă și-ar fi înregistrat cu 93 de patente mai mult.

Pentru al douăzeci și doilea an consecutiv, IBM este compania cu cele mai multe patente înregistrate de Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA în anul 2014, 7.354 fiind numărul acestora (în creștere cu 10,6 procente). Marele rival al companiei Apple, Samsung, și-a înregistrat în SUA nu mai puțin de 4.952 de patente și ocupă în 2014 locul al doilea, în fața unor companii precum Canon, Sony sau Microsoft. Un alt rival al Apple, Google, a ajuns să ocupe locul al optulea grație unei creșteri anuale de 38,6 procente.

În total, Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA a acordat în 2014 nu mai puțin de 300.678 de patente, un nou maxim istoric.

Revenind la brevetele înregistrate companiei Apple, o parte dintre acestea ne prezentau tehnologii cât se poate de interesante. Problema, așa cum menționam și mai sus, și repet, deoarece puțină lume înțelege acest lucru, este că puține dintre tehnologiile înregistrate de către Apple înainte de a fi implementate ajung vreodată să fie implementate în acea formă în dispozitivele companiei. Așadar, nu ne putem lăsa amăgiți de patentele înregistrate anual companiei Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.