Fără a respecta dorința utilizatorilor de a crește numărul de megapixeli în camera iSight a iPhone 6 și iPhone 6 Plus – deși un număr mai mare de megapixeli nu înseamnă decât poze mai mari, nu mai bune – Apple a modificat sau îmbunătățit senzorul. De la Pixelii de flocalizare, sistemul de stabilizare optică a imaginii, mai multe cadre pe secundă pentru înregistrarea de clipuri video Full HD sau la ralanti (slow-motion), toate aceste îmbunătățiri te vor ajuta să înregistrezi pe noile dispozitive poze sau videoclipuri de o calitate mai bună.

Vorbind despre creșterea numărului de cadre pe secundă în care poți să înregistrezi video, iPhone 6 și iPhone 6 Plus nu doar că pot înregistra în format Full HD video la 30 de cadre pe secundă și în format HD la 120 de cadre pe secundă (modul Ralanti), ci și la 60 de cadre pe secundă (în format Full HD) sau 240 de cadre pe secundă (Ralanti în format HD). Înregistrarea clipurilor video la un număr mai mare de cadre pe secundă îți oferă imagini mai clare și mai line.

Din păcate, între modul de activare a înregistrării video la 240 de cadre pe secundă și cel de activare a înregistrării la 60 de cadre pe secundă există o diferență majoră. Dacă activarea înregistrării la 240 de cadre se poate face direct din aplicația Camerădeci simplu și rapid, activarea înregistrării la 60 de cadre nu se mai face chiar atât de rapid.

În mod implicit, iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor înregistra video la 30 de cadre pe secundă. Pentru a activa înregistrarea video la 60 de cadre pe secundă va fi necesar să parcurgeți o serie de pași prin care Apple se asigură că aceasta este dorința voastră și nu o mișcare accidentală.

Cum să activezi înregistrarea video la 60 de cadre pe secundă pe iPhone 6 și iPhone 6 Plus

Înainte de a începe: Reține că înregistrând video la 60 de cadre pe secundă, videoclipurile vor ocupa mai mult spațiu de stocare pe dispozitiv decât cele înregistrate în același format Full HD la 30 de cadre pe secundă. Evident, acest lucru se datorează numărului dublu de cadre pe secundă înregistrată în primul dintre moduri. De exemplu: un clip video de 60 de secunde capturat la 30 de cadre pe secundă va ocupa 130 de MB spațiu de stocare, în timp ce un clip video de aceeși durată înregistrat la 60 de cadre pe secundă va ocupa 196 MB de stocare, deci cu aproximativ 50% mai mult.

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone 6 sau iPhone 6 Plus;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. Atinge Poze și Cameră;IMG_0037
  3. Derulează în jos până la secțiunea Cameră și comută pe verde (activat-I) butonul din dreptul Înregistrați video la 60 FPS.IMG_0038

Acum poți să deschizi aplicația Cameră și să comuți pe modul Video pentru a înregistra la 60 de cadre pe secundă. Pentru a reveni la filmarea la 30 de cadre pe secundă, urmează pașii de mai sus și comută pe gri (O – dezactivat) butonul din dreptul opțiunii Înregistrați video la 60 FPS.

Dacă ai un dispozitiv iPhone sau iPad de generație anterioară și vrei să înregistrezi video la 60 de cadre pe sedundă, atunci trebuie să știi că poți să o faci folosind o aplicație terță. Un exemplu în acest sens este Mogul: Slo-Mo Camera for iPhone 5, iPhone 5C, iPad Air, iPad Mini, iPod Touch 5 (link direct către App Store).

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.