iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt capabile sa atinga viteze de descarcare prin conexiunile celulare 4G/LTE mai mari decat iPhone 5s, de exemplu. Acest lucru este posibil multumita noului modem Qualcomm MDM9625 implementat in cele mai noi dispozitive din gama iPhone, acesta aducand in premiera tehnologia LTE Advanced pe terminalele cu iOS. Teoretic, acest cip LTE Qualcomm de generatia a 4-a este capabil sa atinga viteze de descarcare de pana la 150 Mbps, insa va fi greu ca in testele reale sa ajungi la astfel de performante.

In ideea de a demonstra lumii intregi cum se traduce imbunatatirea, pe hartie, de 50% a vitezelor de descarcare prin conexiunile LTE adusa de noul modem al iPhone 6 fata de fratele sau mai mare, cei de la iClarified au efectuat testul pe care il puteti urmari in clipul video de mai sus. Acest test a fost efectuat pe o retea 4G din Canada, ea permitand iPhone 6 sa atinga viteze de descarcare de pana la 101 Mbps, in timp ce modelului mai vechi doar 35 de Mbps. Viteza de incarcare in cazul iPhone 6 este si ea mai mare, pana la 27 Mbps fiind atinsi in testul de fata de terminalul iPhone.

Trebuie specificat ca aplicatia folosita pentru masurarea vitezelor LTE intre iPhone 5s si iPhone 6 a fost celebra Speedtest.net, dar si ca aceste viteze pot fi mai mari sau mai mici mai ales in functie de retea. Tehnologia LTE Advanced combina mai multe spectre radio intr-unul singur pentru a imbunatati vitezele in timpul transferului de date si capacitatea retelelor celulare.

In Romania operatorii sunt in curs de implementare a acestei tehnologii, iar pana la sfarsitul anului unii utilizatori s-ar putea bucura de viteze 4G de pana la 300 Mbps pe dispozitivele compatibile.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.