Orange vs Vodafone vs Telekom – iata unde gasesti iPhone 6 si iPhone 6 Plus decodate la cel mai mic pret

0
3460

Sesiunile de precomenzi pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost initiate la noi in tara de catre cei trei mari operatori de pe piata locala: Orange, Vodafone si Telekom. Cum noile dispozitive vor fi puse in vanzare de ei abia pe data de 31 a lunii octombrie, data la care iPhone 6 si iPhone 6 Plus ajung oficial in Romania, operatorii au anuntat deja intregile oferte dedicate noilor dispozitive pentru a permite utilizatorilor sa le precomande si primeasca inca din prima zi de disponibilitate.

Alaturi de dispozitivele subventionate la incheierea unui abonament pe o perioada de 12 sau 24 de luni, Orange, Vodafone si Telekom ofera clientilor posibilitatea de a-si cumpara noile iPhone-uri „la liber”. Asta inseamna ca cei care, din diferite motive, nu doresc sa incheie un abonament nou si vor sa ramana, eventual, pe cartela, vor putea sa isi cumpere un iPhone deblocat pe care sa il foloseasca pe orice retea din Europa si aproape orice retea telecom din lume.

Orange vs Vodafone vs Telekom vs eMAG – comparatia preturilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus la liber

Pentru a vedea mai bine cine are oferta cea mai buna de iPhone 6 si iPhone 6 Plus, pe langa operatori, m-am gandit sa includ in comparatie si preturile noilor dispozitive iPhone practicate de cel mai mare retailer online de pe piata romaneasca – eMAG.

Toate preturile din tabel includ TVA, cu mentiunea, asa cum se poate vedea si in imaginea de mai sus, ca preturile la Orange si Vodafone au fost convertite in lei pentru a face mai usoara urmarirea comparatiei. Asta inseamna ca daca te vei duce sa cumperi un iPhone 6 de la unul dintre cei doi operatori, preturile ar putea fi putin mai mici sau mai mari decat cele susmentionate, in functie de cursul leu-euro anuntat de BNR la data respectiva.

Daca in cazul dispozitivelor achizitionate impreuna cu un abonament nu puteam observa diferente de pret notabile intre cei trei operatori, in ceea ce priveste preturile standard diferentele sunt evidente, iar Orange are momentan de departe cea mai buna oferta. Garantat, in momentul de fata, nu vei gasi un iPhone 6 sau 6 Plus intr-un magazin din Romania, compatibil cu retelele 4G de la noi, care sa coste putin peste 3.100 de lei, respectiv putin peste 3.550 de lei. In conditiile in care la magazinele Apple un iPhone 6 are un pret de pornire de 699 €, iar un iPhone 6 Plus de 799 €, si Orange practica preturi de 709 € si 809 € pentru iPhone 6, respectiv 6 Plus, nu se mai renteaza sa importi terminalele dintr-o tara a Uniunii. Vodafone si Telekom practica preturi relativ asemanatoare cu cele de la Orange pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar diferenta cea mai mare de pret este fata de alte magazine.

In momentul de fata fiecare dintre cei trei operatori practica preturi pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus mult mai mici decat magazinele mari, iar eMAG, magazinul care practica pana acum printre cele mai mici preturi la iPhone 6 si iPhone 6 Plus, preturile par dintr-o data exorbitante daca ne raportam la operatori. Desigur, in cazul eMAG preturile vor scadea cat de curand, iar incepand cu 31 octombrie ar trebui sa aibă preturile practicate si de alti retaileri in Romania. Bazandu-ma pe istoria ultimilor ani, preturile standard ale iPhone 6 si 6 Plus la operatori vor fi mai mici decat cele practicate in primele cateva luni de catre marii retaileri, dar de acest lucru ne vom convinge cat de curand.

Linkuri:

In ceea ce priveste starea dispozitivelor, chiar daca Orange si, posibil, Vodafone comercializeaza iPhone 6 si iPhone 6 Plus blocate in retelele proprii, achizitionarea „la liber” ii obliga sa ti le deblocheze inca din momentul cumpararii. In schimb, Telekom comercializeaza doar iPhone 6 si iPhone 6 Plus neblocate sau deblocate. Magazinele, cum ar fi eMAG, comercializeaza, evident, doar dispozitive niciodata blocate (neverlocked).

Daca nu vrei sa iti iei un iPhone 6 sau 6 Plus la liber si vrei sa inchei un abonament pentru a beneficia de un pret subnventionat cu cateva sute sau, dupa caz, mii de lei, atunci poti urmari comparatia dintre ofertele celor trei operatori urmand linkul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.