Alaturi de iPhone 6, un telefon cu ecran de 4,7 inchi care isi invinge competitorii directi fara drept de apel, Apple a lansat un iPhone 6 Plus care face aproape orice alt telefon mare sa para mic pe langa el. Cu noul iPhone, compania americana intra pe o piata tot mai atractiva pentru consumatori, dar pe care nu a exploatat-o deloc pana acum – piata phablet-urilor.

Samsung este compania care a obisnuit lumea cu telefoane gigantice, iar experienta pe care o are aceasta companie de ani buni in domeniu va face mai dificila sarcina celor de la Apple.

Cum iPhone 6 Plus si Samsung Galaxy Note 4 au fost lansate cam in aceeasi perioada si au dimensiuni si ecrane relativ asemanatoare (5,5 inchi, respectiv 5,7 inchi), comparatia dintre ele este cea mai corecta. Stiind ca va place sa urmariti mai multe videoclipuri decat texte lungi, am inserat in acest articol mai multe comparatii in cadrul carora ar trebui sa auziti diferite opinii legate dispozitivul pe care trebuie sa il alegi de la caz la caz si modul in care se comporta cele doua in lumea reala.

Oricum le-am intoarce, iPhone ramane telefonul cu un design superior celui al Samsung, dar si cu o constructie de o calitate mai buna. In ceea ce priveste lupta specificatiilor, ea este una total lipsita de sens, pentru ca specificatiile nu reflecta cu adevarat modul in care va functiona un telefon (daca iPhone 6 are un procesor dual-core si 1 GB de RAM, iar Samsung Galaxy Note 4 are un procesor quad sau octa-core si 3 GB de RAM, nu inseamna ca cel din urma va fi de 2 sau 4 ori mai rapid, ba chiar dimpotriva). Din ceea ce reiese din testele facute de diversi, Samsung Galaxy Note 4 este usor mai rapid decat iPhone 6 Plus atat timp cat nu il fortezi, dar iOS ramane mult mai fluid si chiar mai viabil decat Touch Wiz.

In ceea ce priveste camerele celor doua dispozitive, Note 4 castiga mai ales testele in care pozele sunt facute in conditii de lumina optima. De asemenea, calitatea filmarilor Note 4 a ajuns sa fie comparabila cu cea a iPhone (la filmarea Full HD) gratie imbunatatirilor facute de Samsung nu doar in ceea ce priveste numarul de pixeli (care nu va conta pentru cei mai multi dintre utilizatori), ci si sistemul de imagine. In continuare, insa, asa cum face si cu ecranele, Samsung suprasatureaza fiecare imagine, fiecare culoare, iar acesta nu este un lucru bun, deoarece culorile si imaginile in general nu mai arata natural.

Diferentele dintre iPhone 6 Plus si Samsung Galaxy Note 4 sunt evidente, fiecare este un telefon foarte bun, cu plusuri si cu minusuri. Apple a inteles ca un telefon mare nu trebuie sa aduca nimic in plus fata de unul mai mic, iar Samsung a inteles exact contrariul, sa introduca o multime de functii, majoritatea inutile, care sa complice (in opinia mea, fiecare a gresit, iar solutia de mijloc ar fi cea mai buna). Acest lucru da si principala diferenta dintre iPhone si Samsung sau orice alt telefon cu Android – iPhone este un telefon pentru mase, un telefon care poate fi folosit extrem de simplu de oricine, in timp ce un Samsung, cu atat mai mult Note, este un telefon de nisa, adresat doar celor care au vor sa se complice, sa isi piarda timpul personalizand dispozitivul si invatand cum sa il foloseasca, beneficiind, insa, de functii mai avansate imprumutate de la PC-uri. iPhone 6 Plus, spre deosenire de Samsung, face foarte bine tot ceea ce ii este permis sa faca, fara a avea intreruperi, fara a se bloca si fara a te enerva.

iPhone 6 Plus sau Note 4? Alegerea este una care depinde de la un consumator la altul si preferintele fiecaruia, pentru ca indiferent de optiunea ta, ea nu este una eronata (cu atat mai putin daca alegi sa faci trecerea logica de la Android la iOS).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.