Da, albumul Rola film a disparut din iOS 8. Iata unde iti poti gasi toate pozele tale si ce trebuie sa stii despre schimbare

1
2691
unde sunt pozele in ios 8

De la primul iPhone si pana in prezent, toate terminalele cu iOS aveau un album Rola film in cadrul caruia erau stocate toate imaginile (foto sau video) capturate ori salvate pe dispozitivul respectiv. Iar, mai recent, acest album a fost acompaniat de albumul Fluxul dvs. foto care stoca toate fotografiile si videoclipurile facute cu dispozitivele tale, sincronizandu-le cu celelalte terminale conectate la acelasi cont iCloud. In iOS 8 ele au disparut.

Gresit ar fi sa spunem ca Apple a ales sa le inlocuiasca cu un alt album ori ca denumirea de Rola film s-a schimbat intr-o alta denumire. Nu, Rola film si Fluxul dvs. foto au disparut complet (dar se vor reintoarce probabil in curand), dar pozele din ele au ramas.

Fiindca a introdus, in versiune beta momentan, Galeria foto iCloud (citeste mai multe despre Galeria foto iCloud si ce ne ofera ea), Apple s-a gandit sa reorganizeze structura albumelor si sa introduca pe terminalele noastre mai multe astfel de colectii. Aceste colectii noi stocheaza diferite tipuri de imagini facand in teorie mai simplu de gasit ceea ce cauti si scotand mai bine in lumina fila Poze care organizeaza fotografiile si clipurile video in Momente, Colectii si Ani.

Unde sunt pozele mele in iOS 8?

Alternativa Rola film nu exista sub forma unui album, dar exista in fila Poze. In loc sa mai organizeze imaginile dupa dispozitiv, aceasta fila le organizeaza dupa data, facand mai usor, teoretic, sa gasesti fotografiile tale stocate odinioara in Rola film. In fila Poze, optiunea Momente va afisa pozele organizate dupa data si locatia in care au fost capturate, optiunea Colectii va comprima vizualizarea afisand pozele facute intr-un anumit interval de timp, in timp ce optiunea Ani va comprima vizualizarea afisand practic un mozaic cu toate pozele facute de tine pe perioada unui an calendaristic. Fila Poze nu este noua, era prezenta si in iOS 7, si avea aceasi functionalitate.poze ios 8 adaugate recent

Pe partea de albume, multi au vazut albumul Adaugate recent ca si alternativa la fostul album Rola film. Ei bine, nu. Acesta va afisa toate pozele si videoclipurile tale adaugate pe dispozitiv in ultimele 30 de zile, organizate dupa data. In el intra atat pozele din Galeria foto iCloud, cat si pozele salvate pe dispozitiv, capturate de dispozitiv sau pozele din Fluxul dvs. Foto (ca fapt divers: pozele sterse nu intra, evident, in albumul Adaugate recent). 

Alte albume noi si preinstalate (deci care nu pot fi sterse din Poze) sunt Favorite, Panorame, Clipuri, Slo-Mo si Time-lapse (timp accelerat). Ele contin tipul de imagini descrise de titlul lor. De asemenea, un album nou este si Sterse recent in acesta intrand fotografiile si videourile pe care le-ai eliminat in ultimele 30 de zile de pe dispozitivul tau.

Albumul rola film reapare in iOS 8.1
Albumele Rola film si Fluxul dvs. Foto reapar in iOS 8.1

V-am spus mai sus ca aceasta mutare nu este de lunga durata, iar acum va spun si de ce. iOS 8.1 a fost lansat in versiune beta pentru dezvoltatori si urmeaza sa fie publicat pana la finele lunii octombrie. In aceasta versiune a iOS albumul Rola film si Fluxul dvs. foto isi fac din nou aparitia in aplicatia Poze, dar numai pe dispozitivele pe care Galeria foto iCloud nu este activa. Functionalitatea lor este aceeasi pe care o stim dintotdeauna, deci ar trebui sa nu mai creeze confuzie. La o data ulterioara, insa, Apple ar putea reveni din nou asupra deciziei si implementa din nou albumul Adaugate recent.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.