downgrade ios 8

Actualizare 26 septembrie: Dupa mai mult de o saptamana in care toti utilizatorii au putut sa revina la iOS 7.1.2 daca iOS 8 i-a dezamagit, vineri seara compania Apple a decis (via IPSW) sa nu mai semneze fisierele iOS 7.1.2 pentru terminalele compatibile cu iOS 8. Asta inseamna ca incepand de acum nu mai poti face downgrade iOS 8 si va trebui sa te multumesti cu una dintre cele doua versiuni disponibile: iOS 8.0 sau iOS 8.0.2, daca esti posesor de iPhone 4s (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent) si iPod touch generatia a 5-a. Tutorialul de mai jos nu mai este, asadar, valabil, insa poate fi urmat pentru a face downgrade la o versiune iOS anterioara celei instalate ce este semnata de catre Apple la momentul vizualizarii acestui articol. Poti vedea ce versiuni ale iOS sunt inca semnate de catre Apple accesand acest link.

iOS 8 pentru iPhone si iPad sta sa fie lansat si foarte multi dintre voi va intrebati daca sa faceti sau nu actualizarea la aceasta versiune, din cauza unor aspecte cum ar fi durata de viata a bateriei, performantele dispozitivelor sau anumite functii noi implementate de catre Apple.

Din pacate, compania americana nu a creat pana acum un instrument care sa iti permita descarcarea unei versiuni noi pentru o perioada de x zile si apoi sa permita revenirea la versiunea iOS anterioara. Asadar, probabil ca stiti deja ca dupa ce instalezi o versiune noua a iOS, iti va fi absolut imposibil sa revii la versiunea anterioara si asta din cauza faptului ca Apple nu o va mai semna, deci terminalului ii va fi interzis sa o instaleze.

Citeste si: Cum sa faci actualizarea la iOS 8 pe iPhone, iPad si iPod touch – Tutorial

Cu toate acestea, exista o mica fereastra. In primele zeci de minute / ore / zile dupa lansarea unei noi versiuni a iOS, revenirea la versiunea precedenta este posibila urmand un simplu proces de downgrade. iOS 8 nu face exceptie, asa ca dupa ce il vei instala pe iPhone, iPad sau iPod touch, vei avea posibilitatea de a reveni la cea mai recenta versiune iOS 7 (iOS 7.1.2) urmand pasii de mai jos.

Nota: Inainte de a incepe, retine ca, daca poti reveni la o versiune anterioara a iOS, aceasta nu poate fi mai veche de iOS 7.1.2!

Cum sa faci downgrade iOS 8 la iOS 7.1.2 pe iPhone, iPad si iPod touch

Ce iti trebuie pentru a face downgrade?

Procesul de downgrade este unul relativ simplu deoarece nu necesita instalarea prea multor programe sau o experienta prea buna in folosirea de terminale iPhone, iPad sau de computere. Pentru a face downgrade vei avea nevoie, pe langa dispozitivul cu iOS 8, de:

Atentie!

Inainte de a incepe procesul de revenire la o versiune a iOS anterioara, trebuie sa stii si sa intelegi ca vei pierde toate datele stocate pe iOS 8. Chiar daca ai sau nu backup facut in iOS 8, vei pierde datele, deoarece nu va putea fi restaurat pe iPhone sau iPad cu iOS 7.1.2 un backup iOS 8. Daca ai facut backup inainte de a face actualizarea la iOS 8 (ceea ce recomandam tuturor) prin iTunes sau iCloud, atunci vei putea face restaurarea din backupul respectiv cu mentiunea ca vei pierde datele stocate pe iOS 8 (aplicatii noi, fisiere, documente si alte date care nu au fost sincronizate cu iCloud) – atentie numai daca pe iOS 8 nu ai facut un backup, deoarece el va fi scris peste. Poti verifica backupurile disponibile direct din aplicatia iTunes.

Cum fac downgrade de la iOS 8 beta la iOS 7.1.2?

  1. Opreste iPhone-ul sau iPad-ul care ruleaza iOS 8;
  2. Tine apasat butonul principal si, in acest timp, conecteaza terminalul la computer. Continua sa tii butonul apasat pana in momentul in care dispozitivul iti cere sa il conectezi la iTunes;HT1808--connect_to_itunes-001-en
  3. iTunes ar trebui sa afiseze pe computer o fereastra in care sa te atentioneze ca a detectat un iPhone sau iPad in Modul Recuperare si ca el trebuie restaurat inainte de a mai putea fi folosit. Fa clic pe OK;
  4. In fereastra iTunes, pagina cu informatii despre terminalul pus in modul Recuperare, tine apasata tasta Optiune (alt) pe Mac sau Shift pe Windows si, tinand-o apasata, fa clic pe butonul Restaureaza iPhone-ul/iPad-ul/iPod-ul;
  5. Se deschide o fereastra care iti permite sa cauti fisierul pe care vrei sa il restaurezi. Cauta in computerul tau fisierul .ipsw descarcat anterior si selecteaza-l pentru a face restaurarea folosindu-l;ipsw cautare itunes
  6. Va incepe procesul restaurarii care va dura de la cateva minute si pana la cateva zeci de minute in functie de viteza conexiunii la Internet si de cat de nou sa vechi este terminalul restaurat.itunes restaurare

Dupa ce iTunes a finalizat, noua versiune a iOS se va incarca, iar dupa aceea vei fi nevoit sa urmezi procesul de configurare al iOS 7.1.2. Daca doresti sa restaurezi un backup, nu uita sa o faci in cadrul procesului de configurare (selectezi Restaureaza un backup din iTunes sau iCloud, dupa caz) – backupul trebuie sa fi fost efectuat in iOS 7.1.2 pentru a putea fi restaurat.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -