A sosit momentul mult asteptat de sute de milioane de posesori de iPhone, iPad si iPod touch! iOS 8, cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru aceste dispozitive, a fost lansat, dupa cum ne promitea Apple inca de saptamana trecuta, si este acum disponibil pentru descarcare de catre toti utilizatorii care detin dispozitive compatibile.

iPhone 4s (si modelele mai recente), iPad 2 (si modelele mai recente), iPad mini (si modelele mai recente), precum si iPod touch generatia a 5-a sunt dispozitivele pe care vei putea descarca si instala gratuit iOS 8, Apple lucrand intens in ultimele luni la optimizarea software-ului pentru fiecare dintre terminalele compatibile. Actualizarea la iOS 8 este posibila atat wireless (actualizare OTA) prin sistemul actualizare software din configurarile dispozitivului, cat si prin intermediul aplicatiei iTunes pentru Mac si PC (link pentru descarcare iTunes), oricare dintre metode fiind la fel de recomandate. Nota: Actualizarea la iOS 8 de pe un dispozitiv care are instalat iOS 8 beta sau GM este posibila numai prin intermediul aplicatiei iTunes. Retine ca dupa actualizarea la iOS 8 nu vei mai putea reveni la iOS 7 sau o alta versiune anterioara a sistemului de operare.

Inainte de a descarca iOS 8, asigura-te, insa, ca ai facut backup dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch, precum si ca ai urmat ceilalti pasi din articolul: Pregateste-ti iPhone-ul, iPad-ul si iPod-ul pentru iOS 8 – iata ce trebuie sa faci inainte de a instala cea mai noua versiune a sistemului de operare.

iOS 8 este o versiune a iOS care nu aduce foarte multe schimbari pe partea grafica, deci din acest punct de vedere nu trebuie sa fiti ingrijorati deoarece trecerea de la iOS 7 la cea mai recenta versiune a sistemului de operare nu va mai fi atat de abrupta precum trecerea de la iOS 6 la iOS 7, de exemplu. In schimb, iOS 8 introduce pe dispozitivele compatibile o multitudine de functii noi care vor imbunatati experienta de utilizare. Centrul de notificari imbunatatit prin adaugarea de notificari interactive si widget-uri, o aplicatie Mesaje care primeste numeroase functii noi, instrumente de editare profesionala a fotografiilor in Poze, noi optiuni pentru inregistrarea imaginilor in Camera, posibilitatea de a folosi tastaturi de la terti, o scurtatura de accesare rapida a contactelor favorite si recente din sistemul de multitasking, partajarea familiala, iCloud Drive, Continuitatea, o Siri care stie mai multe si functii noi pentru Mail, Safari si Cautare Spotlight, sunt, in mare, cele mai importante noutati aduse de cea mai recenta versiune a sistemului de operare. Alaturi de aceste functii noi sau functionalitati extinse pentru unele aplicatii, iOS 8 vine si cu aplicatiile Sanatate, Sfaturi, iBooks si Podcasturi preinstalate pe toate dispozitivele iPhone, iPod touch si iPad (mai putin Sanatate care este adresata exclusiv iPhone). Pe langa schimbarile pentru utilizatori, aplicatiile vor primi si ele ca urmare a unui SDK mai extins functionalitati importante, de la extensii si pana la posibilitatea de a folosi Touch ID pentru securizarea datelor stocate in interiorul acestora.

Actualizarea la iOS 8 este recomandata tuturor utilizatorilor care detin dispozitive iPhone, iPad si iPod touch mai ales ca alte schimbari in afara de functiile noi introduse de catre Apple nu exista. Recomandarea nu vine doar pentru noutati, ci si pentru faptul ca in curand aplicatiile de pe App Store vor primi actualizari compatibile doar cu aceasta versiune a sistemului de operare si versiunile ulterioare. Apple, de asemenea, va furniza actualizari de securitate sau care includ corecturi si imbunatatiri doar pentru aceasta versiune a iOS pana la lansarea unei alte actualizari majore.

In cazul in care detii un dispozitiv de generatie anterioara si te intrebi cat de bine se va misca dupa ce il vei actualiza, trebuie sa stii ca performantele lui vor fi similare celor obtinute in iOS 7. Pentru a vedea exemple concludente, acceseaza articolul de mai sus in cadrul caruia sunt mai multe videoclipuri ce prezinta iPhone 4s, iPad 2, iPad 3, iPad mini si iPod touch 5 ruland iOS 8. Posesorii dispozitivelor mai noi nu trebuie sa isi faca griji deoarece iOS 8 se misca foarte bine pe terminalele iPhone 5 sau mai modele recente si iPad 4 sau mai modele recente.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.