Dimensiunile exacte ale iPhone 6 cu ecran de 4,7 inch si 5,5 inch

0
3197

Toate prototipurile iPhone 6 care au aparut pana acum pe Internet (si nu sunt nicidecum putine) au fost create pe baza unor schite venite de la partenerii Apple. Daca acestea erau prezentate oarecum partial prin primavara, iata-le ca acum ele au iesit la suprafata si au, dupa cum se poate vedea, drept sursa cel mai mare partener Apple care se va ocupa de productia viitorului dispozitiv iPhone – Foxconn. Distribuite de site-ul francez iGen.fr, imaginile ne prezinta o multitudine de detalii in legatura cu viitorul iPhone 6, inclusiv dimensiunile exacte ale modelelor cu ecrane de 4,7 inch si 5,5 inch, informatii despre cat de mult va iesi in relief camera pe fiecare dintre dispozitive si nu numai.

Specificatiile care par sa fi fost salvate inca din luna februarie ne vorbesc despre numele de cod ale doua dispozitive iPhone noi – N56 si N61 – care sunt oarecum comparate cu modelul N51 de iPhone lansat anul trecut (iPhone 5s). N56 este numele de cod al versiunii de iPhone cu ecran de 5,5 inch, in timp ce N61 este numele de cod al versiunii cu ecran de 4,7 inch, aceste nume folosite in fabricile Apple fiind sugerate de ceva vreme. Pe baza acestor schite, Foxconn ar trebui sa poata produce fara probleme dispozitivele.

 

Modelul N56 de iPhone 6 masoara 158 mm lungime, 77 mm latime si 7,1 mm grosime (7,7 mm in partea superioara unde va fi si camera iesita in relief), si are 184,6 g. Schitele ne vorbesc despre inca o versiune a iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch, aceasta fiind cu 1 mm mai subtire, dar si mai usoara, cantarind numai 168,5 g. Trebuie sa observam insa, ca acest dispozitiv va fi mult mai greu decat iPhone 5 sau iPhone 5s care au doar 112 g.igen_iphone6_dimensions_55

Trecand la modelul mai mic, N61, acesta masoara 138 mm in lungime, 66 mm pe latime si are numai 6,9 mm grosime. In cazul acestuia nu orbim despre inca o versiune, insa schitele nu sugereaza nici masa. In comparatie, iPhone 5s cu al sau ecran de 4 inch masoara 123 mm pe lungime si 58 mm pe latime.

igen_iphone6_comparison_all

O sursa apropriata procesului de productia (probabil cine a trimis si imaginile) confirma implementarea unei baterii de 2.915 mAh pe iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch, o capacitate indicata si de o baterie pe care o prezentam intr-o imagine aparuta saptamana trecuta. Legat de ecranul de safir, aceasta sursa nu stie daca un astfel de ecran va fi montat pe vreunul dintre modelele de iPhone, insa a putut sa ne confirme ca foarte recent Foxconn a primit 28 de containere din Statele Unite (locul in care sunt produse panourile de safir de Apple si GT Advanced).

igen_iphone6_protruding_camera

iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch ramane in continuare un dispozitiv cat se poate de misterios, aceste imagini noi indicand, de asemenea, ca dispozitivul va avea o camera iesita in relief cu 0,67 mm sau 0,77 mm (posibil, vor exista doua versiuni diferite). iPhone 6 de 4,7 inch va avea si el o camera iesita in afara, insa in acest caz ea este iesita cu 0,77 mm. Trebuie spus si ca una dintre schitele de mai sus, cea care ne prezinta cat de mult iese inelul cu lentilele camerei iPhone de 5,5 inch, a aparut zilele trecute pe Internet.

La final, aceeasi sursa mentionata mai susnoteaza faptul ca viitoarea generatie de iPhone va avea un logo iesit incastrat si nu doar slefuit in carcasa. Acest logo urmeaza sa fie lucrat dint-un material mai rezistent, constituind un detaliu de design interesant, la fel ca si pe iPad. Iar in legatura cu celebrele antene, intr-adevar iPhone 6 va avea in partile superioara si inferioara o serie de benzi din plastic care vor adaposti aceste antene, o solutie mai buna pentru imbunatatirea semnalului nefiind gasita de catre Apple. Jackul de 2,5 mm va fi si el imbunatatit, cu toate ca Apple ar fi dorit renuntarea la el, insa a fost determinata sa il pastreze in conditiile in care majoritatea castilor folosesc un astfel de conector.

Productia noilor dispozitive ar fi inceput deja la Foxconn, iar Apple ar pregati pana la finele acestui an un total de 100 de milioane de terminale iPhone de generatie noua, ceea ce ne indica inca o data cat de mari sunt asteptarile in legatura cu aceste dispozitive. Pana la momentul prezentarii iPhone 6 mai este putin, aproximativ 2 saptamani si jumatate, asa ca mai trebuie sa avem putina rabdare pentru ca specificatiile de mai sus si toate celelalte informatii, poze si videoclipuri sa fie confirmate sau, dimpotriva, infirmate de catre Apple.

- Reclamă -