Noile tehnologii si ambitiile Apple de a ajunge la realizari ingineresti cat mai mari odata cu lansarea fiecarui nou model de iPhone face ca partenerii companiei americane sa intampine numeroase probleme in procesul de fabricare a terminalelor sau a componentelor pentru acestea. In ultimele luni am vorbit in repetate randuri despre grave probleme cu producerea ecranelor iPhone 6, iar acum Reuters ne informeaza ca furnizorii companiei Apple lucreaza la foc automat pentru a pregati o cantitate cat mai mare de ecrane care sa fie livrate catre producatorii terminalului in timp util.

Se pare ca productia acestor ecrane a fost afectata destul de grav de procesul de redesenare a stratului de iluminare a ecranului. Compania Apple si-a dorit sa reduca la sange din dimensiunile tuturor componentelor interioare ale viitorului dispozitiv astfel incat carcasa acestuia sa fie cat mai subtire, iar in consecinta a gasit ca cele doua straturi de iluminare a ecranelor actualelor modele de iPhone ar putea sa fie inlocuite cu unul singur, care sa faca la fel de bine treaba amandurora. Ei bine, procesul de concepere a unui astfel de strat a intarziat cu doua luni de zile productia ecranelor astfel ca in lunile iunie si iulie furnizorii companiei Apple au batut pasul pe loc.

Intarzierea nu ar fi fost atat de mare, daca Apple, dupa ce stratul de iluminare a fost revizuit, nu l-ar fi respins. Cum nu s-a putut gasi o solutie viabila, americanii s-au vazut nevoiti sa aleaga o solutie de compromis – implementarea vechiului model de panou de iluminare a ecranului. Chiar si revenirea la acest tip de strat a costat ceva timp, timp pe care partenerii Apple incearca acum sa il recupereze.

Informatii similare au aparut si luna trecuta, pe atunci spunandu-ni-se ca partenerii Apple incearca sa gaseasca o solutie, solutie care iata ca a fost respinsa de catre Apple. Un singur panou de iluminare care sa atinga performantele a doua panouri ar putea fi lansat abia anul viitor si implementat pe iPhone 6s.

Separat de informatia celor de la Reuters, DigiTimes vin si ei cu cateva noi informatii astazi ce au legatura cu iPhone 6. Se pare ca partenerul Apple si producatorul de safir, GT Advanced, estimeaza sa produca anul acesta intre 1,35 si 2,25 milioane de panouri de safir pentru iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch. Aceasta cantitate este una extrem, extrem de mica, iar daca totalul se va dovedi, desi nu cred, a fi real, atunci s-ar putea ca iPhone 6 de 5,5 inch nici macar sa nu aibă un ecran acoperit cu un astfel de panou (la putin peste 1 milion de panouri ar fi prea putin chiar daca ele ar fi implementate doar pe anumite versiuni – de exemplu pe cele cu stocare de 128 GB). In trecut existau informatii conform carora partenerul Apple are materie prima si utilaje suficiente pentru a produce peste 100 de milioane de panouri din safir, insa nu se stie care dintre informatii sunt gresite. Panourile frontale ale iPhone 6 pe care le-am vazut pana acum in diferite imagini ne demonstrau faptul ca nu sunt produse dintr-un material atat de dur ca si safirul, insa sunt mai dure decat panourile care protejeaza ecranul iPhone 5s.

O alta informatie prezentata de cei de la DigiTimes are legatura cu memoria integrata a iPhone 6. Potrivit lor, Samsung ar fi compania contractata pentru a produce RAM-ul iPhone 6, Apple renuntand la parteneriatele cu SK Hynix si Elpida Memory pentru producerea acestor componente. Avand in vedere trecutul in care informatiile lor nu s-au dovedit a fi prea corecte, DigiTimes s-ar putea sa se insele sau sa incerce sa ne insele din nou cu informatii eronate.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.