Unul dintre serviciile pe care operatorii de telefonie mobilă îl ofera clientilor lor este cel de redirectionare a apelurilor primite pe un numar de telefon catre un alt numar de telefon din aceeași retea sau din reteaua nationala. Serviciul acesta este disponibil pe mai toate telefoanele mobile moderne și, desigur, și pe orice iPhone. Ori asta înseamnă că tu vei putea redirecționa toate apelurile către numărul de telefon din iPhone către orice alt număr dorești tu (atât timp cât îndeplinești condițiile impuse de operator).

Folosind serviciul de redirecționare pe un iPhone, vei putea redirecționa apelurile primite pe acest dispozitiv către un alt telefon mobil care are instalată o cartelă.

Redirectionarea apelurilor se dovedeste a fi extraordinar de utilă in mai multe situatii, cum ar fi, spre exemplu, cele amintite mai jos:

 • Bateria dispozitivului iPhone este foarte scazuta și nu îți doresti sa ratezi niciun apel. În acest caz, dacă mai ai inca un telefon mobil (de exemplu telefonul personal, de la birou, de acasa, etc.), pana in momentul in care îți vei putea încărca iPhone-ul, poti sa redirectionezi toate apelurile primite pe el catre celalalt telefon mobil.
 • Ai doua numere de telefon (in retele diferite) si calatoresti intr-o locatie in care stii ca nu este un semnal prea grozav într-una dintre retele, insa in cealalta ai semnal decent. În acest caz, redirecționând apelurile către numărul din rețeaua cu semnal bun, te vei asigura că le vei recepționa.
 • Dorești să primești apelurile pe computer sau tabletă – în acest caz, le poți direcționa, spre exemplu, către numarul de telefon Skype.

Indiferent care ar fi motivul tău, trebuie sa stii ca este posibil sa redirectionezi apelurile telefonice de pe iPhone catre orice numar de telefon doresti, fara a contacta operatorul si fara a plati nicio taxa suplimentara. Urmează pașii de mai jos ca să vezi cum.

 

Cum sa redirectionezi apelurile telefonice catre un alt numar de telefon de pe iPhone

Înainte de a începe:

 • Reține că redirecționarea se face de pe numărul pe care dorești să îl direcționezi către un altul și nu invers. Prin urmare, vei face redirecționare de pe un iPhone atunci când nu mai dorești să recepționezi apelurile telefonice pe acel iPhone, ci pe un alt telefon mobil (inclusiv un alt iPhone).
 • Asigură-te că ai numărul de telefon corect și complet spre care dorești să redirecționezi apelurile. Pentru că nimeni n-ar vrea ca apelurile sale să ajungă la altcineva.
 • Ai cartelă preplătită? Atunci se prea poate să nu poți face redirecționare apelurilor telefonice de pe aceasta. Cel puțin Orange și Vodafone România nu permit acest lucru (cu excepția situațiilor extraordinare în care cartela preplătită are valabilitate nelimitată și pachet de minute activ permanent pe cont). De asemenea, în funcție de operator, se poate să nu poți activa redirecționarea nici de pe toate abonamentele (la Orange, spre exemplu, serviciul de redirecționare nu etse disponibil pentru pachetele Fluture). Așa că dacă nu reușești să faci redirecționarea de pe unul dintre numerele tale, contactează operatorul de telefonie mobilă pentru a vedea dacă serviciul este disponibil pentru contul tău.
 • Vrei să faci redirecționare către cartelă preplătită? Se poate, chiar dacă acea cartelă nu a fost reîncărcată.
 • Cum se face taxarea? Ei bine, cel care te va suna va fi taxat normal, în timp ce tu vei fi taxat ca și pentru un apel de pe numărul tău către numărul pe care ai redirecționat apelul (deci mai puțin dacă este în rețea sau mai mult dacă numărul respectiv este în afara rețelei).
 • Redirecționare către numere internaționale? În cele mai multe cazuri nu este disponibilă – contactează operatorul pentru mai multe detalii.

Redirectionare apeluri iPhone

 

 1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone (Nota: terminalul trebuie sa aibe o cartela SIM introdusa in el);Ecran de pornire home screen iOS 7.1
 2. Deruleaza in jos si atinge butonul Telefon;configurari
 3. In sectiunea Apeluri, atinge Redirectionare apel;Telefon setari
 4. Comuta pe verde (I) butonul din dreptul Redirectionare apel;IMG_4313
 5. Daca nu ai mai activat optiunea pana acum, ti se va cere sa introduci numarul de telefon catre care doresti sa deviezi apelurile. Introdu numarul de telefon si apoi atinge butonul Inapoi (Nota: daca numarul respectiv este dintr-o alta tara, introdu si prefixul).IMG_4314

Nota: Caracteristica Redirectionare apel difera de la un operator la altul si exista posibilitatea ca anumiti operatori sa nu permita redirectionarea din configurările iPhone, ci doar prin apelarea unui anumit numar. In cazul in care pasii de mai sus nu permit redirectionarea, contacteaza operatorul de telefonie mobila pentru detalii suplimentare.IMG_4315

In momentul in care Redirectionarea apelurilor este activa pe iPhone, in bara de stare va aparea pictograma prezentă in imaginea de mai sus (citeste mai multe despre simbolurile afisate in bara de stare a iPhone). Daca doresti sa dezactivezi functia sau sa schimbi numarul de telefon catre care se face devierea, urmeaza primii 3 pasi, apoi comuta pe gri (O) pentru dezactivare sau atinge Deviere catre si introdu noul numar de telefon catre care doresti sa faci redirectionare.

Atat timp cat redirectionarea este activata, nu vei mai primi niciun apel telefonic pe dispozitivul iPhone, toate fiind receptionate pe numarul de telefon catre care este efectuata devierea. In schimb, chiar daca apelurile sunt redirectionate, tu vei putea sa efectuezi in continuare apeluri si de pe dispozitivul iPhone. De asemenea, apelurile receptionate vor aparea si pe dispozitivul iPhone in sectiunea Apeluri din aplicatia Telefon.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -