Cum sa asociezi o proteza auditiva cu un iPhone sau iPad – Tutorial

1
1184

Orice iPhone si iPad vine echipat cu o multime de caracteristici utile pentru accesibilitate care fac experienta de utilizare cat se poate de decenta pentru persoanele cu dizabilitati. O parte dintre aceste functii deschid usa unor accesorii speciale pentru persoanele cu probleme motorii sau de auz, facandu-le acestora cat mai usoara interactiunea cu propriile dispozitive.

Una dintre functiile foarte folositoare pentru cei care au probleme auditive si folosesc accesorii speciale pentru amplificarea sunetelor din mediu este cea de conectare a protezelor auditive (aparatelor auditive) la terminalul iPhone sau iPad. Iar aici nu ne referim doar la protezele auditive care se conecteaza prin Bluetooth, ci mai ales la cele „Made for iPhone/iPad/iPod” intrucat ele ofera o functionalitate si mai extinsa pentru posesorii acestor dispozitive.

Daca protezele auditive Bluetooth obisnuite se asocieaza cu terminalul iPhone sau iPad in configurarile Bluetooth (Configurari>Bluetooth), procedura de asociere a acelora compatibile cu terminalele Apple (au pe ambalaj inscriptia „Made for iPhone/iPad/iPod”) este ceva mai diferita, fiind oferite si cateva functii suplimentare.

Cum sa asociezi o proteza auditiva compatibila cu un iPhone sau iPad

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozoitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge General;Configurari General 7.1
  3. Atinge Accesibilitate;General sus
  4. In sectiunea Auz, atinge Proteze auditive;Accesibilitate auz
  5. Activeaza, daca nu ai facut-o inca, Bluetooth-ul, apoi asteapta ca terminalul tau sa cauta protezele din apropriere ce sunt compatibile (Nota: asigura-te ca proteza pe care vrei sa o conectezi poate fi descoperita – este in modul asociere);IMG_4318
  6. Dupa ce terminalul tau a gasit proteza, atinge pe denumirea acesteia pentru a incepe procesul de asociere.

Nota: Dupa asocierea protezei, poti comuta pe verde (I) optiunea din dreptul Mod proteza audtitiva. Ea va imbunatati calitatea audio pentru protezele auditive compatibile cu terminalele iPhone.

In functie de tipul de proteza audtitiva pe care o detii, dupa ce o asociezi la dispozitivul iPhone sau iPad vei putea modifica volumul independent pentru fiecare ureche, vei putea monitoriza bateria protezei si nu numai (daca proteza respectiva are si o aplicatie speciala pe App Store, atunci vor exista si mai multe optiuni).

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.