Cosmote Romania anunta extinderea retelei 4G in 12 noi orase

- Publicitate -

magazin cosmote

Cosmote Romania a anuntat astazi extinderea retelei de comunicatii de generatia a patra in 12 noi orase ale tarii, aceasta retea a operatorului acoperind acum 20 de localitati, adica aproximativ 40% din populatia din mediul urban a Romaniei.

Alaturi de Capitala, reteaua 4G acopera in prezent Bacău, Botoşani, Brăila, Predeal, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Bragadiru, Jilava, Otopeni, Baia Mare, Piatra Neamţ, Buşteni, Ploieşti, Sinaia, Satu Mare şi Suceava. Pana acum, conform datelor anuntate de operator, reteaua de comunicatii de generatia a patra a Cosmote, era functionalia in Bucuresti si alte sapte orase ale tarii: Otopeni, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Sinaia, Busteni si Predeal. Cosmote mai anunta si ca noul spectru oferit utilizatorilor permite viteze de descarcare de pana la 150 de Mbps si viteze de incarcare de pana la 50 Mbps. Operatorul sustine ca in prezent testeaza si o retea 4G+ care permite descarcarea de date de pe interent cu o viteza de 300 Mbps.

[pull_quote_center]”Până la finalul anului, plănuim să dublăm acoperirea 4G din prezent şi, până în 2015, vom intensifica şi mai mult investiţiile noastre, bazându-ne pe creşterea cererilor consumatorilor şi a ratei de penetrare a smartphone-urilor, acoperind cu 4G/4G+ 100% din zonele urbane relevante”, a declarat directorul executiv de operaţiuni şi tehnologiei al Romtelecom şi Cosmote România, Bob Konstantinidis.[/pull_quote_center]

In paralel cu investitiile in reteaua 4G realizate de Cosmote, Romtelecom asigura o “acoperire masiva” cu tehnologii bazate pe fibra, furnizand conexiuni cu viteze de pana la 1 Gbps. Romtelecom si Cosmote vor investi in perioada urmatoare peste 170 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind alocata pentru optimizarea retelei. In prezent, reteaua 3G a Cosmote acopera 72% din populatie si asigura viteze de pana la 43,2 Mbps pentru internetul mobil in peste 260 de orase si peste 4.870 de localitati.

La inceputul saptamanii, Orange Romania anunta ca va extinde din 7 aprilie reteaua 4G in 90 de orase, reprezentand peste 45% din populatia urbana a tarii si va oferi spre testare in 6 orase reteaua 4G+. De asemenea, Vodafone, al doilea operator de pe piata locala dupa numarul de utilizatori si cifra de afaceri, a anuntat ca va creste viteza de transfer a datelor prin 4G la 150 Mbps, ca urmare a utilizarii unui nou spectru de viteze.

Incepand cu toamna acestui an Romtelecom si, ulterior, Cosmote, se vor rebrandui sub un brand al operatorului Deutsche Telekom care a achizitionat compania elena OTE, actionarul majoritar al celor doi operatori.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.