Viitoarele modele de iPhone, iPad si Mac urmeaza sa ofere RAM DDR4

0
289

Mac iPod iTunes iPad

Pentru ca Apple implementeaza in propriile dispozitive mereu ultimele tehnologii noi (mature), ne putem astepta ca produsele lansate de compania din Cupertino anul acesta sa primeasca o crestere a performantelor si o autonomie a bateriei imbunatatita gratie implementarii tehnologiei DRAM LPDDR4 a Micron, sustine Matt Margolis.

Conform analistului american, productia cipurilor RAM DDR4 a Micron cunoaste o crestere importanta in aceasta perioada, fiind posibil ca aceasta firma sa furnizeze Apple cipurile de memorie pentru toate modelele de iPad, iPhone si Mac pe care compania americana le va lansa in 2014. Presupunerile analistului sunt facute dupa ce acesta a descoperit ca Micron a incasat de curand suma „misterioasa” de 250 de milioane de dolari pentru un produs care trebuie sa fie livrat pana in septembrie 2016. Analistul considera ca aceasta este numai una dintre platile facute de Apple catre firma Micron, compania americana platind anual astfel de sume catre furnizor pentru a asigura aprovizionarea cu cipuri de memorie pentru dispozitivele sale.

Tehnologia RAM DDR4 ofera de doua ori mai multa latime de banda decat generatia anterioara a cipului, LPDDR3, iar daca ne gandim ca latimea de banda a DDR3 ajunge pana la 17 GB pe secunda, atunci putem deduceca dispozitivele cu noile cipuri sunt mai rapide. Partea interesanta a acestor cipuri este ca nu cresc consumul de energie fata de cele din generatia anterioara.

LPDDR4-roadmap

Nici Apple si nici Micron nu au comentat pe marginea acestui subiect. Cu toate acestea, Apple a implementat in produsele lansate in 2014 cipuri DRAM LPDDR3 furnizate de o companie detinuta de Micron, de la care ar fi achizitionat jumatate din capacitatea de productie.

- Reclamă -