De cand a fost lansat iOS 4 si pana la iOS 6 inchiderea aplicatiilor se facea prin dubla apasare pe butonul Home, tinerea apasata a degetului pe una dintre iconitele aplicatiilor listate in zona de comutare rapida pana cand acestea intrau in modul “tremurand” si apoi prin apasarea pe butonul situat in coltul din stanga al pictogramelor aplicatiilor pe care doream sa le inchidem. In iOS 7 nu mai este nici acea zona de comutare rapida a aplicatiilor, iconitele nu mia tremura cand tinem degetul apasat pe ele si nu mai apare niciun – in coltul pictogramelor. Asadar cum inchidem aplicatiile? Apple a decis ca multitasking-ul din iOS trebuie imbunatatit neaparat si a ales ca in iOS 7 interfata acestui sistem sa fie complet modificata, precum si modul in care interactionam cu sistemul. Asadar acestia au optat pentru un sistem bazat pe carduri care ne afiseaza unde am ramas ultima data in fiecare dintre aplicatiile deschise pe terminalul nostru, facand gasirea aplicatiilor deschise in trecut mult mai rapida si mai simpla. Inchiderea aplicatiilor deschise se face intr-un mod total diferit fata de cum eram obisnuiti cu totii din versiunile anterioare ale iOS, iar pentru a face acest lucru va trebui sa urmati pasii de mai jos:

Inainte de a incepe trebuie sa stiti ca este recomandat sa inchideti in mod regulat aplicatiile deschise pe terminalul dvs., deoarece chiar si acestea pot scadea considerabil durata de viata a bateriei, dar si performantele dispozitivului dvs.

Cum să închideți aplicații de pe iPhone sau iPad

  1. Faceti dublu clic pe butonul Home al iPhone-ului sau iPad-ului dvs. pentru a deschide sistemul multitasking;
  2. Alegeti aplicatia pe care doriti sa o inchideti (glisand stanga/dreapta);Multitasking iOS 7
  3. Acum faceti o glisare lunga in sus pe cardul care o afiseaza. Cardul respectiv va disparea de pe ecran si va fi inlocuit cu alte carduri ale altor aplicatii.Inchidere 1 aplicatie multitasking
  4. Alegeti pana la trei aplicatii pe care doriti sa le inchideti, tineti cate un deget apasat pe fiecare dintre cardurile lor si faceti in acelasi timp o glisare in sus pentru a le inchide pe toate in acelasi timp (puteti inchide pana la trei aplicatii, deoarece atatea sunt afisate pe ecran in acelasi timp). Cardurile lor vor disparea, iar dvs. veti putea repeta procesul pentru a inchide toate aplicatiile deschise pe dispozitivul dvs.Inchidere trei aplicatii multitasking iOS 7

Aplicatiile a caror carduri din sistemul multitasking le-ati “aruncat” in sus se vor inchide si veti putea repeta procesul pentru fiecare card in parte. Deocamdata Apple nu a implementat un buton care sa ne permita sa inchidem toate aplicatiile in acelasi timp, dar nu cred ca ar fi fost necesara o astfel de optiune intrucat exista posibilitatea ca una dintre aplicatiile deschise sa aiba continut inca nesalvat de care am fi putut uita pe moment. De asemenea, ne putem delecta facand aceste glisari pentru a inchide aplicatiile, Apple punand mare accent pe experienta de utilizare, ori un buton care sa inchida toate aplicatiile in acelasi timp nu ar fi crescut deloc experienta noastra.

Cum să forțați închiderea aplicațiilor

În cazul în care se întâmplă ca terminalul dvs. cu iOS să se blocheze într-o anumită aplicație, va trebui să urmați pașii din tutorialul menționat mai jos:

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

2 COMENTARII

  1. s a spart displei la ifone 6 l am inlocuit nu mai mergr camera si nici blitz apare un triunghi galben cu semnul exclamari stga sus cand apas pe el apare scris ca blitzul este dezactivat si ca tel trebuie lasat sa se raceasca inainte de a putea utiliza blitz de asemeni bateria se consuma ff repede

    • Dacă problemele reclamate acum nu apăreau înainte de înlocuirea ecranului, atunci ar fi indicat să mergi înapoi cu iPhone-ul în locul unde ți-a fost schimbat ecranul pentru că, cel mai probabil, s-au făcut greșeli în procesul de înlocuire. Recomandarea mea ar fi însă să te adresezi unui alt service (autorizat pe cât posibil) și să-ți ceri banii de la service-ul unde ai schimbat afișajul (dacă, desigur, l-ai schimbat în service și nu acasă).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.